De nettowinst van de tweede grootste autobouwer van de VS ligt 22 procent hoger dan in dezelfde periode 2010 en de beste prestatie sinds 1998. De nettowinst - exclusief uitzonderlijke itmes - stemt overeen met 62 cent per aandeel. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden op 50 cent winst per aandeel. De omzet klom met 4,7 procent tot 33,1 miljard dollar tegenover de analistenverwachting van 30,8 miljard dollar.

Topman Alan Mulally spreekt van betere resultaten in alle regio's. Ook in Europa wordt opnieuw winst gemaakt. Na een verlies in het slotkwartaal van 2010 slaagde Ford Europe in een operationeel resultaat van 293 miljoen dollar neer te zetten. De verkoop in de thuismarkt VS steeg met 16 procent

Ford dankt de forse winst onder meer aan brandstofzuinige modellen, die een toenemend succes kennen door de steeds duurdere benzine.

De nettowinst van de tweede grootste autobouwer van de VS ligt 22 procent hoger dan in dezelfde periode 2010 en de beste prestatie sinds 1998. De nettowinst - exclusief uitzonderlijke itmes - stemt overeen met 62 cent per aandeel. Analisten gepolst door Bloomberg rekenden op 50 cent winst per aandeel. De omzet klom met 4,7 procent tot 33,1 miljard dollar tegenover de analistenverwachting van 30,8 miljard dollar.Topman Alan Mulally spreekt van betere resultaten in alle regio's. Ook in Europa wordt opnieuw winst gemaakt. Na een verlies in het slotkwartaal van 2010 slaagde Ford Europe in een operationeel resultaat van 293 miljoen dollar neer te zetten. De verkoop in de thuismarkt VS steeg met 16 procentFord dankt de forse winst onder meer aan brandstofzuinige modellen, die een toenemend succes kennen door de steeds duurdere benzine.