De Franse groep PPR maakt zich klaar om de boeken- en elektroketen Fnac te verkopen. Dat bericht Journal du Dimanche op basis van meerdere anonieme bronnen. Topman François-Henri Pinault van PPR zou de beslissing volgende week officialiseren, aldus de krant.

PPR gaat zich volgens de zondagskrant nog uitsluitend op luxegoederen toeleggen. Vandaar dat het concern de distributiemerken Fnac en het postorderbedrijf La Redoute kwijt wil. PPR wil het krantenbericht niet bevestigen. Maar het komt niet als een complete verrassing.

De groep is al enkele jaren aan het afslanken en concentreert zich steeds meer op luxe en lifestyle. Dat zijn nu eenmaal ook de meest winstgevende activiteiten. Zo werd in 2006 de Franse supermarktketen Printemps van de hand gedaan. Vorig jaar verkocht PPR de meubelwinkels Conforama. Fnac en La Redoute zijn de twee enige overblijvende distributiemerken.

Fnac is ook in België actief, met negen winkels en een opslagplaats in Evere, goed voor meer dan 700 personeelsleden. (Belga/INM)

De Franse groep PPR maakt zich klaar om de boeken- en elektroketen Fnac te verkopen. Dat bericht Journal du Dimanche op basis van meerdere anonieme bronnen. Topman François-Henri Pinault van PPR zou de beslissing volgende week officialiseren, aldus de krant. PPR gaat zich volgens de zondagskrant nog uitsluitend op luxegoederen toeleggen. Vandaar dat het concern de distributiemerken Fnac en het postorderbedrijf La Redoute kwijt wil. PPR wil het krantenbericht niet bevestigen. Maar het komt niet als een complete verrassing. De groep is al enkele jaren aan het afslanken en concentreert zich steeds meer op luxe en lifestyle. Dat zijn nu eenmaal ook de meest winstgevende activiteiten. Zo werd in 2006 de Franse supermarktketen Printemps van de hand gedaan. Vorig jaar verkocht PPR de meubelwinkels Conforama. Fnac en La Redoute zijn de twee enige overblijvende distributiemerken. Fnac is ook in België actief, met negen winkels en een opslagplaats in Evere, goed voor meer dan 700 personeelsleden. (Belga/INM)