Fnac biedt 101 pence per aandeel Darty, of ongeveer 533 miljoen pond (719 miljoen euro), meldt Fnac. Dat is een premie van ruim een kwart bovenop de slotprijs van het aandeel Darty dinsdagavond op de beurs van Londen.

Door Darty over te nemen, kan Fnac 400 verkooppunten toevoegen aan de 186 die het al heeft.

Fnac zegt ervan overtuigd te zijn dat 'de combinatie met Darty een enorme strategische en financiële opportuniteit vormt voor beide groepen, door een leider te creëren in de handel van elektronica, boekenmateriaal en huishoudtoestellen in Frankrijk.'

Darty, dat behalve in Frankrijk en België ook actief is in Nederland (met het merk BCC), realiseerde in het recentste boekjaar een omzet van 3,5 miljard euro.

De omzet van Fnac bedroeg 3,9 miljard euro. Vanden Borre telt volgens zijn website een zestigtal winkels in België en is goed voor meer dan 1.200 werknemers.

Morgan Stanley en UBS Group AG adviseren Darty, NM Rothschild & Sons Ltd. en Ondra Partners doen hetzelfde voor Fnac.

(Belga/Bloomberg/BO)

Fnac biedt 101 pence per aandeel Darty, of ongeveer 533 miljoen pond (719 miljoen euro), meldt Fnac. Dat is een premie van ruim een kwart bovenop de slotprijs van het aandeel Darty dinsdagavond op de beurs van Londen. Door Darty over te nemen, kan Fnac 400 verkooppunten toevoegen aan de 186 die het al heeft.Fnac zegt ervan overtuigd te zijn dat 'de combinatie met Darty een enorme strategische en financiële opportuniteit vormt voor beide groepen, door een leider te creëren in de handel van elektronica, boekenmateriaal en huishoudtoestellen in Frankrijk.' Darty, dat behalve in Frankrijk en België ook actief is in Nederland (met het merk BCC), realiseerde in het recentste boekjaar een omzet van 3,5 miljard euro. De omzet van Fnac bedroeg 3,9 miljard euro. Vanden Borre telt volgens zijn website een zestigtal winkels in België en is goed voor meer dan 1.200 werknemers.Morgan Stanley en UBS Group AG adviseren Darty, NM Rothschild & Sons Ltd. en Ondra Partners doen hetzelfde voor Fnac. (Belga/Bloomberg/BO)