Door een beursintroductie van Fnac ontdoet PPR zich van de keten met 163 winkels en 18.000 werknemers, verspreid over verschillende landen. In België telt Fnac 9 vestigingen met ruim 700 personeelsleden.

Volgens Piet Van de Walle van de bediendebond LBC heeft de directie verklaard dat er voor het personeel niets zal veranderen, maar de vakbondsman blijft desondanks op zijn hoede. "Ze moeten de investeerders immers iets kunnen aanbieden", verduidelijkt hij. De vakbond vreest dat de productiviteit nog opgekrikt zal moeten worden, met name door minder personeel in te zetten. Piet Van de Walle liet eerder al verstaan een verkoop te verkiezen boven een beursgang.

De topman van Fnac, Alexandre Bompard, had begin dit jaar al een besparingsplan van 80 miljoen euro aangekondigd met een wereldwijd verlies van 500 banen. De keten zag de omzet vorig jaar dalen met 3,2 procent.

Vorige week zondag meldde de Franse krant Journal de Dimanche schreef dat de Franse groep zich klaar aan het maken was om zich van de keten te ontdoen. De beursintroductie van Fnac is gepland voor de zomer van 2013. (AFP/BO)

Door een beursintroductie van Fnac ontdoet PPR zich van de keten met 163 winkels en 18.000 werknemers, verspreid over verschillende landen. In België telt Fnac 9 vestigingen met ruim 700 personeelsleden. Volgens Piet Van de Walle van de bediendebond LBC heeft de directie verklaard dat er voor het personeel niets zal veranderen, maar de vakbondsman blijft desondanks op zijn hoede. "Ze moeten de investeerders immers iets kunnen aanbieden", verduidelijkt hij. De vakbond vreest dat de productiviteit nog opgekrikt zal moeten worden, met name door minder personeel in te zetten. Piet Van de Walle liet eerder al verstaan een verkoop te verkiezen boven een beursgang.De topman van Fnac, Alexandre Bompard, had begin dit jaar al een besparingsplan van 80 miljoen euro aangekondigd met een wereldwijd verlies van 500 banen. De keten zag de omzet vorig jaar dalen met 3,2 procent. Vorige week zondag meldde de Franse krant Journal de Dimanche schreef dat de Franse groep zich klaar aan het maken was om zich van de keten te ontdoen. De beursintroductie van Fnac is gepland voor de zomer van 2013. (AFP/BO)