Eerder deze maand werd om dezelfde reden al het werk neergelegd, eenmaal voor 24 uur en nog eens voor 48 uur. Nu gaat het personeel dus verder en wordt de fabriek voor onbepaalde duur geblokkeerd. Dinsdag vanaf 6 uur zullen er stakingsposten aan de fabriekspoorten staan. De vakbonden willen "duidelijke antwoorden" van de directie en eisen ook een industrieel plan, "voor de middellange en lange termijn".

Er gingen drie algemene vergaderingen aan de staking vooraf.

Volgens de vakbonden zit FN met een vol orderboekje, maar blijkt dat nergens in Herstal.

Al meerdere weken gaan geruchten over een overheveling van een deel van de productie naar de VS, en volgens de bonden heeft de directie tot dusver geen "bevredigende uitleg" gegeven.

Bij FN Herstal werken 1.500 mensen.

(Belga/RR)

Eerder deze maand werd om dezelfde reden al het werk neergelegd, eenmaal voor 24 uur en nog eens voor 48 uur. Nu gaat het personeel dus verder en wordt de fabriek voor onbepaalde duur geblokkeerd. Dinsdag vanaf 6 uur zullen er stakingsposten aan de fabriekspoorten staan. De vakbonden willen "duidelijke antwoorden" van de directie en eisen ook een industrieel plan, "voor de middellange en lange termijn".Er gingen drie algemene vergaderingen aan de staking vooraf. Volgens de vakbonden zit FN met een vol orderboekje, maar blijkt dat nergens in Herstal.Al meerdere weken gaan geruchten over een overheveling van een deel van de productie naar de VS, en volgens de bonden heeft de directie tot dusver geen "bevredigende uitleg" gegeven. Bij FN Herstal werken 1.500 mensen.(Belga/RR)