Volgens het persburau Reuters zijn behalve Fluxys ook de Italiaanse gasnetbeheerder Snam en het Luxemburgse energiebedrijf Enovos in combinatie met verzekeraar Swiss Life geïnteresseerd om Thyssengas over te nemen van de Australische investeerder Macquarie.

De overige partijen zijn First State Investments (onderdeel van de Australische bank CBA) en een groep Chinese investeerders.

De waarde van Thyssengas wordt geraamd op 500 tot 550 miljoen euro. Het bedrijf beheert 4.200 kilometer ondergrondse gasleidingen in West-Duitsland.

Fluxys bleek in 2010 al geïnteresseerd in de Duitse sectorgenoot, maar uiteindelijk nam Macquarie in 2011 het bedrijf over van de Duitse energiereus RWE.

Fluxys geeft tot nader order geen commentaar op het nieuws. het bedrijf is al langer geen zuiver Belgische speler meer. Zo is Fluxys de moederholding boven het beursgenoteerde Fluxys Belgium, maar zijn er ook belangen in diverse gasleidingen in Europa. (Belga/BO)

Volgens het persburau Reuters zijn behalve Fluxys ook de Italiaanse gasnetbeheerder Snam en het Luxemburgse energiebedrijf Enovos in combinatie met verzekeraar Swiss Life geïnteresseerd om Thyssengas over te nemen van de Australische investeerder Macquarie. De overige partijen zijn First State Investments (onderdeel van de Australische bank CBA) en een groep Chinese investeerders. De waarde van Thyssengas wordt geraamd op 500 tot 550 miljoen euro. Het bedrijf beheert 4.200 kilometer ondergrondse gasleidingen in West-Duitsland. Fluxys bleek in 2010 al geïnteresseerd in de Duitse sectorgenoot, maar uiteindelijk nam Macquarie in 2011 het bedrijf over van de Duitse energiereus RWE. Fluxys geeft tot nader order geen commentaar op het nieuws. het bedrijf is al langer geen zuiver Belgische speler meer. Zo is Fluxys de moederholding boven het beursgenoteerde Fluxys Belgium, maar zijn er ook belangen in diverse gasleidingen in Europa. (Belga/BO)