"De bedoeling is samen nieuwe opportuniteiten te bekijken in de gasmarkt, met inbegrip van vervoers-, opslag en lng-activiteiten", zegt Bérénice Crabs namens Fluxys G.

Beide partijen laten ook weten dat ze een bijdrage willen leveren aan een betere integratie van hun infrastructuur. Dat moet de bevoorradingzekerheid ten goede komen. Met die laatste demarche komen Fluxys G en SNAM tegemoet aan wat Europa al een tijdje ambieert en als een prioriteit naar voren schuift: een betere koppeling van de Noord- en de Zuid-Europese aardgasnetwerken. Volgens Bérenice Crabs duurt het allicht nog tien jaar voor zo'n volledig geïntegreerd Europees gasnetwerk een feit zal zijn. "De mededeling van vandaag is een tussenstap in die richting", stelt ze.
Fluxys G bouwt en exploiteert via dochteronderneming Fluxys NV infrastructuur voor het vervoer en de opslag van aardgas. Het Italiaanse SNAM is met hetzelfde profiel incontournabel in Italië en zelfs daarbuiten. Fluxys G zoekt en vindt al enige tijd strategische samenwerkingsverbanden met collega's zoals met de Nederlandse Gasunie, het Franse GRT Gaz (Suez) of het Duitse OGE (Ruhrgas). Hier en daar nam het Belgische gasbedrijf ook al participaties in buitenlandse infrastructuur (bijvoorbeeld in de lng-terminal van Duinkerke).

Of deze toenadering tussen Fluxys G en SNAM de voorbode van een fusie is, wil Bérénice Crabs niet gezegd hebben: "Zo'n fusie komt er wellicht nooit, maar verdere integratie blijft wel hoog op de agenda staan." (KC)

"De bedoeling is samen nieuwe opportuniteiten te bekijken in de gasmarkt, met inbegrip van vervoers-, opslag en lng-activiteiten", zegt Bérénice Crabs namens Fluxys G. Beide partijen laten ook weten dat ze een bijdrage willen leveren aan een betere integratie van hun infrastructuur. Dat moet de bevoorradingzekerheid ten goede komen. Met die laatste demarche komen Fluxys G en SNAM tegemoet aan wat Europa al een tijdje ambieert en als een prioriteit naar voren schuift: een betere koppeling van de Noord- en de Zuid-Europese aardgasnetwerken. Volgens Bérenice Crabs duurt het allicht nog tien jaar voor zo'n volledig geïntegreerd Europees gasnetwerk een feit zal zijn. "De mededeling van vandaag is een tussenstap in die richting", stelt ze. Fluxys G bouwt en exploiteert via dochteronderneming Fluxys NV infrastructuur voor het vervoer en de opslag van aardgas. Het Italiaanse SNAM is met hetzelfde profiel incontournabel in Italië en zelfs daarbuiten. Fluxys G zoekt en vindt al enige tijd strategische samenwerkingsverbanden met collega's zoals met de Nederlandse Gasunie, het Franse GRT Gaz (Suez) of het Duitse OGE (Ruhrgas). Hier en daar nam het Belgische gasbedrijf ook al participaties in buitenlandse infrastructuur (bijvoorbeeld in de lng-terminal van Duinkerke). Of deze toenadering tussen Fluxys G en SNAM de voorbode van een fusie is, wil Bérénice Crabs niet gezegd hebben: "Zo'n fusie komt er wellicht nooit, maar verdere integratie blijft wel hoog op de agenda staan." (KC)