Fluxys en Gasunie kennen een lange traditie van samenwerking, gestart met de aanvoer van gas uit Groningen richting België. Nu wordt bekeken hoe die samenwerking kan worden uitgebreid, aldus een woordvoerster van Fluxys.

Er wordt vooral gekeken naar de ontwikkeling van grensoverschrijdende diensten. Mogelijkheden van samenwerking zijn het bundelen van capaciteiten of het aanbieden van nieuwe concepten, zoals een gemeenschappelijke marktbevraging.

Samenwerking tussen beiden is een goede kans voor België en Nederland om de huidige goede positie in de internationale energiemarkt te versterken en in te spelen op de wijzigingen in de aardgasstromen, zo luidt het.

Fluxys en Gasunie kennen een lange traditie van samenwerking, gestart met de aanvoer van gas uit Groningen richting België. Nu wordt bekeken hoe die samenwerking kan worden uitgebreid, aldus een woordvoerster van Fluxys. Er wordt vooral gekeken naar de ontwikkeling van grensoverschrijdende diensten. Mogelijkheden van samenwerking zijn het bundelen van capaciteiten of het aanbieden van nieuwe concepten, zoals een gemeenschappelijke marktbevraging. Samenwerking tussen beiden is een goede kans voor België en Nederland om de huidige goede positie in de internationale energiemarkt te versterken en in te spelen op de wijzigingen in de aardgasstromen, zo luidt het.