Het Belgische bedrijf heeft zich als overnemer aangeboden bij de Duitse energiereus RWE, dat Thyssengas tegen het jaareinde wil verkopen. Dat meldt De Tijd op basis van bronnen bij het dossier.

Thyssengas heeft een gasnetwerk van ruim 4.000 kilometer in het westen van Duitsland. Het net sluit ter hoogte van Aken aan op het Belgische gasnet van Fluxys. Het Duitse bedrijf haalde in 2008 een omzet van 342 miljoen euro en wordt gewaardeerd op maximaal 500 miljoen euro.

Behalve Fluxys hebben zich ook enkele financiële partijen kandidaat gesteld, net als een reeks Duitse gemeentelijke bedrijven.

De Duitse overnameplannen van Fluxys volgen amper enkele maanden nadat hoogspanningsnetbeheerder Elia zijn Duitse sectorgenoot 50Hertz heeft overgenomen. Elia wordt eveneens gecontroleerd door de Belgische gemeenten.

Het Belgische bedrijf heeft zich als overnemer aangeboden bij de Duitse energiereus RWE, dat Thyssengas tegen het jaareinde wil verkopen. Dat meldt De Tijd op basis van bronnen bij het dossier. Thyssengas heeft een gasnetwerk van ruim 4.000 kilometer in het westen van Duitsland. Het net sluit ter hoogte van Aken aan op het Belgische gasnet van Fluxys. Het Duitse bedrijf haalde in 2008 een omzet van 342 miljoen euro en wordt gewaardeerd op maximaal 500 miljoen euro. Behalve Fluxys hebben zich ook enkele financiële partijen kandidaat gesteld, net als een reeks Duitse gemeentelijke bedrijven. De Duitse overnameplannen van Fluxys volgen amper enkele maanden nadat hoogspanningsnetbeheerder Elia zijn Duitse sectorgenoot 50Hertz heeft overgenomen. Elia wordt eveneens gecontroleerd door de Belgische gemeenten.