Sociaal overleg bij afhandelingsbedrijf Flightcare op Brussels Airport heeft maandag niets opgeleverd. Woensdag wordt er verder gepraat. Vakbond ACV Transcom sluit nieuwe spontane acties de komende dagen niet uit.

Dat zegt vakbondssecretaris Kurt Callaerts van ACV Transcom. Het overleg, dat de hele dag duurde, volgde op enkele werkonderbrekingen die het personeel zondagnamiddag hield uit protest tegen het personeelstekort.

Interim

"De directie heeft, zonder concrete cijfers te geven, het voorstel gedaan om interimarbeiders aan te werven. Wij gaan daar niet mee akkoord omdat we de voorkeur geven aan vaste tewerkstelling en geen precedent willen scheppen," aldus Callaerts.

"Wat de directie voorstelt komt erop neer dat we het in september in vergelijking met augustus met 11 vaste FTE's (voltijdsequivalenten) minder doen terwijl Flightcare de bagage van 300 vluchten meer zal moeten afhandelen", aldus Callaerts.

Protest

De vakbonden bij Flightcare dreigden eind juli reeds met een stakingsaanzegging uit protest tegen het personeelstekort sinds de start van de verlofperiode, maar trokken deze in nadat de directie beloftes deed om 20 nieuwe mensen aan te werven en 81 contracten op te trekken (bv. van halftijds tot voltijds). Er werden ook afspraken gemaakt over de bezetting der ploegen in functie van de te lossen hoeveelheid per vliegtuig.

De vakbonden protesteerden echter reeds vorige week tegen het feit dat een aantal afspraken niet werden nageleefd. Zondag leidde dat tot werkonderbrekingen. Die werden stopgezet na geruststellende taal van de directie. (Belga/KVDA)

Sociaal overleg bij afhandelingsbedrijf Flightcare op Brussels Airport heeft maandag niets opgeleverd. Woensdag wordt er verder gepraat. Vakbond ACV Transcom sluit nieuwe spontane acties de komende dagen niet uit. Dat zegt vakbondssecretaris Kurt Callaerts van ACV Transcom. Het overleg, dat de hele dag duurde, volgde op enkele werkonderbrekingen die het personeel zondagnamiddag hield uit protest tegen het personeelstekort. Interim "De directie heeft, zonder concrete cijfers te geven, het voorstel gedaan om interimarbeiders aan te werven. Wij gaan daar niet mee akkoord omdat we de voorkeur geven aan vaste tewerkstelling en geen precedent willen scheppen," aldus Callaerts. "Wat de directie voorstelt komt erop neer dat we het in september in vergelijking met augustus met 11 vaste FTE's (voltijdsequivalenten) minder doen terwijl Flightcare de bagage van 300 vluchten meer zal moeten afhandelen", aldus Callaerts. Protest De vakbonden bij Flightcare dreigden eind juli reeds met een stakingsaanzegging uit protest tegen het personeelstekort sinds de start van de verlofperiode, maar trokken deze in nadat de directie beloftes deed om 20 nieuwe mensen aan te werven en 81 contracten op te trekken (bv. van halftijds tot voltijds). Er werden ook afspraken gemaakt over de bezetting der ploegen in functie van de te lossen hoeveelheid per vliegtuig. De vakbonden protesteerden echter reeds vorige week tegen het feit dat een aantal afspraken niet werden nageleefd. Zondag leidde dat tot werkonderbrekingen. Die werden stopgezet na geruststellende taal van de directie. (Belga/KVDA)