Dat meldt La Libre Belgique.

Uber België is "een lege huls", zo schrijft de krant. De administratie voor de activiteiten op het Belgische grondgebied gebeurt namelijk via de Nederlandse hoofdzetel. Daardoor is het voor de belastinginspecteurs moeilijk om hun onderzoek in België te voeren. De inkomsten van de Belgische chauffeurs zijn op die manier bovendien moeilijk te achterhalen.

Op verzoek van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) hebben de Nederlandse autoriteiten twee verrassingsbezoeken gebracht aan de hoofdzetel van Uber in Amsterdam. De bedoeling was om op die manier gegevens in handen te krijgen over de chauffeurs die in België actief zijn.

(Belga/RR)

Dat meldt La Libre Belgique.Uber België is "een lege huls", zo schrijft de krant. De administratie voor de activiteiten op het Belgische grondgebied gebeurt namelijk via de Nederlandse hoofdzetel. Daardoor is het voor de belastinginspecteurs moeilijk om hun onderzoek in België te voeren. De inkomsten van de Belgische chauffeurs zijn op die manier bovendien moeilijk te achterhalen. Op verzoek van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) hebben de Nederlandse autoriteiten twee verrassingsbezoeken gebracht aan de hoofdzetel van Uber in Amsterdam. De bedoeling was om op die manier gegevens in handen te krijgen over de chauffeurs die in België actief zijn. (Belga/RR)