Dat meldt De Morgen.

Airbnb is een Amerikaans internetplatform voor het huren en verhuren van privékamers, -studio's en -appartementen. Vooral in steden als Gent, Antwerpen en Brussel bieden veel mensen een kamer, studio of appartement aan, voor bedragen die meestal tussen 30 en 100 euro per nacht liggen. In veel gevallen doen verhuurders geen aangifte van de inkomsten die ze krijgen via het verhuren van hun accommodatie, terwijl dat volgens de wet op de inkomstenbelasting wel moet.

Daarom speurt het Belgian Internet Service Center (BISC), onderdeel van de Bijzondere Belastinginspectie, het internet af naar mensen die kamers verhuren via Airbnb en aanverwante peer-to-peersites zoals 9Flats.

De FOD Financiën heeft geen cijfers van hoeveel mensen tot dusver hun inkomsten via Airbnb en aanverwante sites niet aangaven en welke boete zij daardoor moesten betalen.

In vele landen wordt momenteel bekeken hoe verhuurders van Airbnb belast moeten worden.

(Belga/RR)

Dat meldt De Morgen.Airbnb is een Amerikaans internetplatform voor het huren en verhuren van privékamers, -studio's en -appartementen. Vooral in steden als Gent, Antwerpen en Brussel bieden veel mensen een kamer, studio of appartement aan, voor bedragen die meestal tussen 30 en 100 euro per nacht liggen. In veel gevallen doen verhuurders geen aangifte van de inkomsten die ze krijgen via het verhuren van hun accommodatie, terwijl dat volgens de wet op de inkomstenbelasting wel moet. Daarom speurt het Belgian Internet Service Center (BISC), onderdeel van de Bijzondere Belastinginspectie, het internet af naar mensen die kamers verhuren via Airbnb en aanverwante peer-to-peersites zoals 9Flats. De FOD Financiën heeft geen cijfers van hoeveel mensen tot dusver hun inkomsten via Airbnb en aanverwante sites niet aangaven en welke boete zij daardoor moesten betalen.In vele landen wordt momenteel bekeken hoe verhuurders van Airbnb belast moeten worden. (Belga/RR)