Door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zijn volgens EY 7.400 banen verplaatst naar de overgebleven lidstaten van het landenblok. Dat is iets minder dan de 7.600 banen die het kantoor eind 2020 voorspelde. Het is ook een veel lager aantal dan de 12.500 banen waar financieel dienstverleners rond het brexitreferendum in 2016 voor waarschuwden.

Parijs trok de meeste werknemers uit de Londense financiële sector aan. In de Franse hoofdstad kwamen als gevolg van de brexit 2.800 mensen te werken. Frankfurt en Dublin volgden met respectievelijk 1.800 en 1.200 financiële werkplekken die tot voor de brexit in de Britse hoofdstad gevestigd waren.

Volgens EY is de verschuiving van banen van het Verenigd Koninkrijk naar EU-landen nog niet voorbij. Zo is het goed mogelijk dat vestigingen in de EU van banken in Londen meer personeel nodig hebben. De Europese Centrale Bank is namelijk bezig te controleren of kantoren in lidstaten genoeg personeel hebben om een binnen de EU erkende bankvergunning voor af te geven.

Het Verenigd Koninkrijk en de EU kwamen eind 2020, na een overgangsperiode van elf maanden, tot een brexitakkoord waarin veel afspraken over wederzijdse handel stonden. Voor de financiële sector zijn er nog geen definitieve afspraken. Brussel en Londen moeten nog tot overeenkomst komen waarin ze beloven elkaars toezicht op de financiële sector als gelijkwaardig te beschouwen. Dat maakt het gemakkelijker om in de EU en het Verenigd Koninkrijk tegelijk zaken te doen. De EU heeft voorgesteld om een tijdelijke overeenkomst voor grensoverschrijdende financiële diensten, die tot juni zou duren, te verlengen.

Door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zijn volgens EY 7.400 banen verplaatst naar de overgebleven lidstaten van het landenblok. Dat is iets minder dan de 7.600 banen die het kantoor eind 2020 voorspelde. Het is ook een veel lager aantal dan de 12.500 banen waar financieel dienstverleners rond het brexitreferendum in 2016 voor waarschuwden. Parijs trok de meeste werknemers uit de Londense financiële sector aan. In de Franse hoofdstad kwamen als gevolg van de brexit 2.800 mensen te werken. Frankfurt en Dublin volgden met respectievelijk 1.800 en 1.200 financiële werkplekken die tot voor de brexit in de Britse hoofdstad gevestigd waren. Volgens EY is de verschuiving van banen van het Verenigd Koninkrijk naar EU-landen nog niet voorbij. Zo is het goed mogelijk dat vestigingen in de EU van banken in Londen meer personeel nodig hebben. De Europese Centrale Bank is namelijk bezig te controleren of kantoren in lidstaten genoeg personeel hebben om een binnen de EU erkende bankvergunning voor af te geven. Het Verenigd Koninkrijk en de EU kwamen eind 2020, na een overgangsperiode van elf maanden, tot een brexitakkoord waarin veel afspraken over wederzijdse handel stonden. Voor de financiële sector zijn er nog geen definitieve afspraken. Brussel en Londen moeten nog tot overeenkomst komen waarin ze beloven elkaars toezicht op de financiële sector als gelijkwaardig te beschouwen. Dat maakt het gemakkelijker om in de EU en het Verenigd Koninkrijk tegelijk zaken te doen. De EU heeft voorgesteld om een tijdelijke overeenkomst voor grensoverschrijdende financiële diensten, die tot juni zou duren, te verlengen.