Hij kreeg daarvoor input van verschillende werkgeversorganisaties. Die gaan ervan uit dat een verloren uur in de file ongeveer 11,72 euro waard is. Gemiddeld verliest elke automobilist in Brussel elk jaar 80 uur door in de file te staan en de gemiddelde tijd in de file stijgt jaar na jaar. De werkgeversorganisaties wijzen erop dat het door de mobiliteitsimpasse steeds moeilijker wordt voor bedrijven om te rekruteren in Brussel.

Kris Peeters vreest dat het fileleed de economische aantrekkingskracht aantast en pleit voor een betere stedelijke mobiliteit en wil op alle beleidsniveaus oplossingen zoeken. De CD&V-vicepremier herinnert aan het wetsontwerp voor het mobiliteitsbudget, dat de impact van de bedrijfswagens moet verminderen. Ook pleit hij voor de promotie van telewerk en het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets.

Hij kreeg daarvoor input van verschillende werkgeversorganisaties. Die gaan ervan uit dat een verloren uur in de file ongeveer 11,72 euro waard is. Gemiddeld verliest elke automobilist in Brussel elk jaar 80 uur door in de file te staan en de gemiddelde tijd in de file stijgt jaar na jaar. De werkgeversorganisaties wijzen erop dat het door de mobiliteitsimpasse steeds moeilijker wordt voor bedrijven om te rekruteren in Brussel. Kris Peeters vreest dat het fileleed de economische aantrekkingskracht aantast en pleit voor een betere stedelijke mobiliteit en wil op alle beleidsniveaus oplossingen zoeken. De CD&V-vicepremier herinnert aan het wetsontwerp voor het mobiliteitsbudget, dat de impact van de bedrijfswagens moet verminderen. Ook pleit hij voor de promotie van telewerk en het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets.