De twee bedrijven laten maandag weten dat zij een definitief akkoord over de overname hebben bereikt.

Medivation is een veelbelovende speler op het gebied van medicijnen tegen kanker. Het bedrijf heeft een middel tegen prostaatkanker op de markt en twee andere mogelijke medicijnen in ontwikkeling.

Oncologie is een van de speerpunten in de toekomstplannen van Pfizer, dat er van uitgaat dat de overname direct bijdraagt aan de winst. De interessante pijplijn van Medivation trok eerder al de aandacht van het Franse Sanofi, dat eveneens veel brood ziet in onderzoek naar geneesmiddelen tegen kanker.

Het bod van ruim 9 miljard dollar dat de Fransen dit voorjaar op tafel legden, beschouwde het bestuur van Medivation evenwel als ruim onvoldoende. (Belga/BO)

De twee bedrijven laten maandag weten dat zij een definitief akkoord over de overname hebben bereikt. Medivation is een veelbelovende speler op het gebied van medicijnen tegen kanker. Het bedrijf heeft een middel tegen prostaatkanker op de markt en twee andere mogelijke medicijnen in ontwikkeling. Oncologie is een van de speerpunten in de toekomstplannen van Pfizer, dat er van uitgaat dat de overname direct bijdraagt aan de winst. De interessante pijplijn van Medivation trok eerder al de aandacht van het Franse Sanofi, dat eveneens veel brood ziet in onderzoek naar geneesmiddelen tegen kanker. Het bod van ruim 9 miljard dollar dat de Fransen dit voorjaar op tafel legden, beschouwde het bestuur van Medivation evenwel als ruim onvoldoende. (Belga/BO)