Fannie Mae vraagt de overheid om 1,5 miljard dollar na een kwartaalverlies van 1,2 miljard dollar, dat evenwel lager ligt dan het verlies van 14,8 miljard dollar in dezelfde periode 2009.

Het persagentschap Bloomberg berekende dat de gecumuleerde verliezen sinds 2007 voor Fannie Mae opgelopen zijn tot 148 miljard dollar.

Fannie Mae en zustermaatschappij Freddie Mac moesten tijdens de kredietcrisis worden ondersteund door de overheid om een bankroet te vermijden. Fannie Mae ontving in totaal al voor 86,1 miljard dollar overheidssteun. De hypotheekfinancierders werden het slachtoffer van het feit dat enerzijds heel wat Amerikanen hun woonkrediet niet konden aflossen terwijl anderzijds de huizenprijzen kelderden.

Fannie Mae verwacht dat de huizenprijzen nog tot in 2011 "lichtjes"
zullen blijven dalen, hoewel de huizenmarkt in het tweede kwartaal een weinig herstelde.

Fannie Mae vraagt de overheid om 1,5 miljard dollar na een kwartaalverlies van 1,2 miljard dollar, dat evenwel lager ligt dan het verlies van 14,8 miljard dollar in dezelfde periode 2009. Het persagentschap Bloomberg berekende dat de gecumuleerde verliezen sinds 2007 voor Fannie Mae opgelopen zijn tot 148 miljard dollar. Fannie Mae en zustermaatschappij Freddie Mac moesten tijdens de kredietcrisis worden ondersteund door de overheid om een bankroet te vermijden. Fannie Mae ontving in totaal al voor 86,1 miljard dollar overheidssteun. De hypotheekfinancierders werden het slachtoffer van het feit dat enerzijds heel wat Amerikanen hun woonkrediet niet konden aflossen terwijl anderzijds de huizenprijzen kelderden. Fannie Mae verwacht dat de huizenprijzen nog tot in 2011 "lichtjes" zullen blijven dalen, hoewel de huizenmarkt in het tweede kwartaal een weinig herstelde.