De vier familieleden van brouwerij Duvel-Moortgat trakteren zich op een superdividend, nu de beursgang van de groep werd afgesloten. Eind maart keerden ze zich een tussentijds dividend van 92,5 miljoen euro uit.

Bij 5,4 miljoen aandelen is dat een brutobedrag van 17,1 euro per aandeel. Dat is substantieel hoger dan het dividend dat het beursgenoteerde Duvel-Moortgat uitkeerde. In het boekjaar 2011 kregen de aandeelhouders 1,45 euro bruto per aandeel, of 7,65 miljoen euro. Voor de uitkering van het dividend wordt onder meer geput uit de overgedragen winsten. In 2012 realiseerde de nv Duvel-Moortgat een nettowinst van 22,1 miljoen euro. Bovendien werd op de dag van de dividenduitkering met drie banken een lening voor 72 miljoen euro afgesloten. Dat geld kan onder meer worden gebruikt voor dividenduitkeringen.

De brouwer uit Puurs ging deze winter van de beurs. Op 12 maart werd het uitkoopbod afgesloten. 1,3 miljoen aandelen werden tegen 95 euro per stuk van de beurs gehaald. Die operatie kostte de familie rond CEO en Trends Manager van het Jaar 2010 Michel Moortgat bijna 125 miljoen euro. Het superdividend zal nu een deel van die kosten opvangen.

In het boekjaar 2012 zag de brouwer zijn omzet met 11 procent klimmen tot 180 miljoen euro. Maar het bedrijfsresultaat steeg met slechts 2,1 procent, naar 34,6 miljoen euro. De onderneming investeerde vorig jaar ook 21,3 miljoen euro in de vernieuwing en de uitbreiding van de productie.

De vier familieleden van brouwerij Duvel-Moortgat trakteren zich op een superdividend, nu de beursgang van de groep werd afgesloten. Eind maart keerden ze zich een tussentijds dividend van 92,5 miljoen euro uit. Bij 5,4 miljoen aandelen is dat een brutobedrag van 17,1 euro per aandeel. Dat is substantieel hoger dan het dividend dat het beursgenoteerde Duvel-Moortgat uitkeerde. In het boekjaar 2011 kregen de aandeelhouders 1,45 euro bruto per aandeel, of 7,65 miljoen euro. Voor de uitkering van het dividend wordt onder meer geput uit de overgedragen winsten. In 2012 realiseerde de nv Duvel-Moortgat een nettowinst van 22,1 miljoen euro. Bovendien werd op de dag van de dividenduitkering met drie banken een lening voor 72 miljoen euro afgesloten. Dat geld kan onder meer worden gebruikt voor dividenduitkeringen. De brouwer uit Puurs ging deze winter van de beurs. Op 12 maart werd het uitkoopbod afgesloten. 1,3 miljoen aandelen werden tegen 95 euro per stuk van de beurs gehaald. Die operatie kostte de familie rond CEO en Trends Manager van het Jaar 2010 Michel Moortgat bijna 125 miljoen euro. Het superdividend zal nu een deel van die kosten opvangen. In het boekjaar 2012 zag de brouwer zijn omzet met 11 procent klimmen tot 180 miljoen euro. Maar het bedrijfsresultaat steeg met slechts 2,1 procent, naar 34,6 miljoen euro. De onderneming investeerde vorig jaar ook 21,3 miljoen euro in de vernieuwing en de uitbreiding van de productie.