Dat schrijft De Tijd.

De raadkamer van Oudenaarde heeft volgens de krant een streep getrokken onder de miljoenenfraudezaak tegen Marc Santens, zijn neef Lieven Santens die eerder dit jaar op 81-jarige leeftijd overleed, en hun gezinsleden. Dat gebeurde vrijdag, het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt het nieuws aan de krant.

Twaalf verdachten riskeerden voor de strafrechter te belanden. Maar de raadkamer heeft de strafvordering laten vallen omdat ruim 4,5 miljoen euro is betaald. Er is een dading gesloten met de Bijzondere Belastinginspectie van Gent en nog een fiks percentage extra betaald aan de openbare aanklager.

Witwassen

Het onderzoek begon in 2007 en kwam het jaar nadien in de openbaarheid na zo'n 15 huiszoekingen in woningen en bedrijven in Brussel, Oost- en West-Vlaanderen. Daar kwamen 75 speurders aan te pas. In de eindvordering van het parket was sprake van geknoei met de personen- en de vennootschapsbelasting. Ook het witwassen van zwart geld was meegenomen in de betichtingen. Maar het komt dus niet tot een proces.

En ook sterrenchef Peter Goossens van het Hof van Cleve moet volgens De Tijd niet vrezen voor een proces. De raadkamer heeft deze maand ook de schikking bekrachtigd die hij had gesloten met het parket van Oost-Vlaanderen.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.De raadkamer van Oudenaarde heeft volgens de krant een streep getrokken onder de miljoenenfraudezaak tegen Marc Santens, zijn neef Lieven Santens die eerder dit jaar op 81-jarige leeftijd overleed, en hun gezinsleden. Dat gebeurde vrijdag, het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt het nieuws aan de krant. Twaalf verdachten riskeerden voor de strafrechter te belanden. Maar de raadkamer heeft de strafvordering laten vallen omdat ruim 4,5 miljoen euro is betaald. Er is een dading gesloten met de Bijzondere Belastinginspectie van Gent en nog een fiks percentage extra betaald aan de openbare aanklager. Het onderzoek begon in 2007 en kwam het jaar nadien in de openbaarheid na zo'n 15 huiszoekingen in woningen en bedrijven in Brussel, Oost- en West-Vlaanderen. Daar kwamen 75 speurders aan te pas. In de eindvordering van het parket was sprake van geknoei met de personen- en de vennootschapsbelasting. Ook het witwassen van zwart geld was meegenomen in de betichtingen. Maar het komt dus niet tot een proces. En ook sterrenchef Peter Goossens van het Hof van Cleve moet volgens De Tijd niet vrezen voor een proces. De raadkamer heeft deze maand ook de schikking bekrachtigd die hij had gesloten met het parket van Oost-Vlaanderen.(Belga/RR)