Humco levert onder meer crèmes, siropen en farmaceutische merkproducten aan meer dan 45.000 apotheken in de VS. Het bedrijf bestaat al sinds 1872. Fagron betaalt 47,5 miljoen dollar voor het bedrijf. Dat bedrag kan nog oplopen tot maximaal 70 miljoen dollar, afhankelijk hoe Humco presteert.

Humco was vorig jaar goed voor een omzet van 32 miljoen dollar. Het farmabedrijf heeft een nieuwe fabriek in Texarkana (Texas). De 140 werknemers van Humco gaan over naar Fagron.

De overname vormt een belangrijke aanvulling op het assortiment van Fagron en betekent een versterking van de marktpositie in de VS, aldus CEO Rafael Padilla.

Het is de eerste grote overname voor Fagron sinds 2016, toen het bedrijf zich overtilde aan tegenvallende overnames in de VS. Fagron kwam hierdoor in financiële problemen en diende vers kapitaal op te halen.

Humco levert onder meer crèmes, siropen en farmaceutische merkproducten aan meer dan 45.000 apotheken in de VS. Het bedrijf bestaat al sinds 1872. Fagron betaalt 47,5 miljoen dollar voor het bedrijf. Dat bedrag kan nog oplopen tot maximaal 70 miljoen dollar, afhankelijk hoe Humco presteert. Humco was vorig jaar goed voor een omzet van 32 miljoen dollar. Het farmabedrijf heeft een nieuwe fabriek in Texarkana (Texas). De 140 werknemers van Humco gaan over naar Fagron. De overname vormt een belangrijke aanvulling op het assortiment van Fagron en betekent een versterking van de marktpositie in de VS, aldus CEO Rafael Padilla. Het is de eerste grote overname voor Fagron sinds 2016, toen het bedrijf zich overtilde aan tegenvallende overnames in de VS. Fagron kwam hierdoor in financiële problemen en diende vers kapitaal op te halen.