"Deze verlenging reflecteert de tijdslijn die vereist is om de voorgestelde kapitaalsverhoging te verwezenlijken", klinkt het in een persbericht.

"Dit geeft Fagron de tijd om zich te concentreren op het bereiken van een overeenkomst over het aanpassen van haar bestaande financieringen en de voorgestelde kapitaalverhoging voor een totaalbedrag van 220 miljoen euro om haar financiële situatie voor de langere termijn zeker te stellen."

Kapitaalverhoging

Begin maart meldde Fagron dat het een akkoord had over een private en publieke kapitaalverhoging van in totaal 220 miljoen euro. Een van de private investeerders is miljardair Marc Coucke. De andere private investeerders zijn Waterland Private Equity en Baltisse (het investeringsfonds van textielondernemer Filip Balcaen) en Carmignac, Midlin, Bart Versluys en Fagron-CEO Hans Stols.

De verbintenis van Waterland en Baltisse is onder voorbehoud, onder meer van de verkoop of sluiting van de Amerikaanse activiteit Bellevue Pharmacy.

Fagron overtilde zich aan tegenvallende overnames in de VS. Het bedrijf is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. (Belga/NS)

"Deze verlenging reflecteert de tijdslijn die vereist is om de voorgestelde kapitaalsverhoging te verwezenlijken", klinkt het in een persbericht. "Dit geeft Fagron de tijd om zich te concentreren op het bereiken van een overeenkomst over het aanpassen van haar bestaande financieringen en de voorgestelde kapitaalverhoging voor een totaalbedrag van 220 miljoen euro om haar financiële situatie voor de langere termijn zeker te stellen." Begin maart meldde Fagron dat het een akkoord had over een private en publieke kapitaalverhoging van in totaal 220 miljoen euro. Een van de private investeerders is miljardair Marc Coucke. De andere private investeerders zijn Waterland Private Equity en Baltisse (het investeringsfonds van textielondernemer Filip Balcaen) en Carmignac, Midlin, Bart Versluys en Fagron-CEO Hans Stols. De verbintenis van Waterland en Baltisse is onder voorbehoud, onder meer van de verkoop of sluiting van de Amerikaanse activiteit Bellevue Pharmacy. Fagron overtilde zich aan tegenvallende overnames in de VS. Het bedrijf is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. (Belga/NS)