"Sinds vandaag gebruiken meer dan een miljard mensen maandelijks actief Facebook," zo maakte CEO Mark Zuckerberg het nieuws zelf bekend. "Als u dit leest: bedankt om mij en mijn team de eer te schenken u te dienen," schreef hij in een statusupdate.

Dat Facebook nu meer dan 1 miljard gebruikers telt, betekent dat een op de zeven aardbewoners een profiel heeft.

Mobiel

Facebook, dat in 2004 werd opgericht, gaf nog enkele statistieken mee. Van de één miljard gebruikers bezoeken er 600 miljoen de website ook vanaf een mobiel apparaat. De gebruikers gaven al ruim 1,13 triljoen 'vind ik leuk'-jes, bevriendden elkaar 140 miljard keer en uploadden 219 miljard foto's.

Het sociale netwerk telt de meeste gebruikers in Brazilië, India, Indonesië, Mexico en de VS (in alfabetische volgorde). De mediane gebruikersleeftijd is 22 jaar.

Nieuwe markten

Investeerders verwachten dat het bedrijf nu manieren zoekt om meer te verdienen aan de gebruikers die het al heeft, maar ook nieuwe gebruikers zoekt in landen waar de site de markt nog niet beheerst. In China en Rusland, bijvoorbeeld, kreeg de site nog geen voet aan de grond. Ook in Afrika zijn er nog veel groeimogelijkheden, en daar zet het bedrijf volop op in, onder meer met het project Facebook for Every Phone. (KVDA)

"Sinds vandaag gebruiken meer dan een miljard mensen maandelijks actief Facebook," zo maakte CEO Mark Zuckerberg het nieuws zelf bekend. "Als u dit leest: bedankt om mij en mijn team de eer te schenken u te dienen," schreef hij in een statusupdate. Dat Facebook nu meer dan 1 miljard gebruikers telt, betekent dat een op de zeven aardbewoners een profiel heeft.Mobiel Facebook, dat in 2004 werd opgericht, gaf nog enkele statistieken mee. Van de één miljard gebruikers bezoeken er 600 miljoen de website ook vanaf een mobiel apparaat. De gebruikers gaven al ruim 1,13 triljoen 'vind ik leuk'-jes, bevriendden elkaar 140 miljard keer en uploadden 219 miljard foto's. Het sociale netwerk telt de meeste gebruikers in Brazilië, India, Indonesië, Mexico en de VS (in alfabetische volgorde). De mediane gebruikersleeftijd is 22 jaar.Nieuwe markten Investeerders verwachten dat het bedrijf nu manieren zoekt om meer te verdienen aan de gebruikers die het al heeft, maar ook nieuwe gebruikers zoekt in landen waar de site de markt nog niet beheerst. In China en Rusland, bijvoorbeeld, kreeg de site nog geen voet aan de grond. Ook in Afrika zijn er nog veel groeimogelijkheden, en daar zet het bedrijf volop op in, onder meer met het project Facebook for Every Phone. (KVDA)