Facebook wil zijn beursgang al in mei realiseren en voert daarover momenteel gesprekken met beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC), zo meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal.

Het exacte tijdstip van de beursgang hangt van de SEC af, aldus de krant.

Vijf miljard dollar

Facebook, de site van medestichter Mark Zuckerberg die inmiddels bijna 850 miljoen gebruikers telt, kondigde begin februari aan dat het naar de beurs wil.

Op die manier wil het bedrijf volgens de huidige plannen vijf miljard dollar ophalen. De volledige marktwaarde van Facebook wordt op bijna 100 miljard dollar geschat.

De beursgang van Facebook is een evenement waar de beurssector wereldwijd reikhalzend naar uitkijkt. In 2011 maakte het bedrijf ongeveer 1 miljard dollar winst, op een omzet van 3,71 miljard dollar. (Belga/KVDA)

Facebook wil zijn beursgang al in mei realiseren en voert daarover momenteel gesprekken met beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC), zo meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal. Het exacte tijdstip van de beursgang hangt van de SEC af, aldus de krant. Vijf miljard dollar Facebook, de site van medestichter Mark Zuckerberg die inmiddels bijna 850 miljoen gebruikers telt, kondigde begin februari aan dat het naar de beurs wil. Op die manier wil het bedrijf volgens de huidige plannen vijf miljard dollar ophalen. De volledige marktwaarde van Facebook wordt op bijna 100 miljard dollar geschat. De beursgang van Facebook is een evenement waar de beurssector wereldwijd reikhalzend naar uitkijkt. In 2011 maakte het bedrijf ongeveer 1 miljard dollar winst, op een omzet van 3,71 miljard dollar. (Belga/KVDA)