Volgens Financial Times draaien de Opel-fabrieken in Rüsselheim, Engeland en Spanje volop, want de merken Astra, Insignia en Meriva verkopen zeer goed. De kerstvakantie in Duitsland wordt daardoor tot één week beperkt. Bij andere producenten, zoals BMW en Volkswagen, zijn er verhalen over volop draaiende fabrieken.

Ook hier bruisen de autofabrieken van de activiteit, maar er komen geen speciale maatregelen. Ford Genk houdt zijn traditionele winterpauze. Weldra verschijnt de nieuwe Mondeo op de markt, maar het is nog te vroeg voor een inschatting van de eventuele verkoop. Volvo Cars in Gent blijft bij de wintervakantie, ook al moesten de arbeiders de jongste weken overwerken met onder meer een bijkomende ploeg in de las- en spuitfabriek. Volgens Financial Times wordt bij Audi Brussel op zaterdag extra gewerkt door de grote vraag.

Nog in Gent, sluit ook de vrachtwagenfabriek van Volvo de deuren tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Maar ook deze fabriek boert goed. De tijdelijke werkloosheid verdween door het herstel op de vrachtwagenmarkt. Bij Daf Trucks in Westerlo, dat assen en cabines voor vrachtwagens maakt, wordt verder geproduceerd. Enkel 24 en 31 december zijn sluitingsdagen. De voorbije twee jaar ging de fabriek in die periode dicht, door de recessie.

W.R.

Volgens Financial Times draaien de Opel-fabrieken in Rüsselheim, Engeland en Spanje volop, want de merken Astra, Insignia en Meriva verkopen zeer goed. De kerstvakantie in Duitsland wordt daardoor tot één week beperkt. Bij andere producenten, zoals BMW en Volkswagen, zijn er verhalen over volop draaiende fabrieken. Ook hier bruisen de autofabrieken van de activiteit, maar er komen geen speciale maatregelen. Ford Genk houdt zijn traditionele winterpauze. Weldra verschijnt de nieuwe Mondeo op de markt, maar het is nog te vroeg voor een inschatting van de eventuele verkoop. Volvo Cars in Gent blijft bij de wintervakantie, ook al moesten de arbeiders de jongste weken overwerken met onder meer een bijkomende ploeg in de las- en spuitfabriek. Volgens Financial Times wordt bij Audi Brussel op zaterdag extra gewerkt door de grote vraag. Nog in Gent, sluit ook de vrachtwagenfabriek van Volvo de deuren tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Maar ook deze fabriek boert goed. De tijdelijke werkloosheid verdween door het herstel op de vrachtwagenmarkt. Bij Daf Trucks in Westerlo, dat assen en cabines voor vrachtwagens maakt, wordt verder geproduceerd. Enkel 24 en 31 december zijn sluitingsdagen. De voorbije twee jaar ging de fabriek in die periode dicht, door de recessie. W.R.