De Amerikaanse multinational heeft in ons land 265 tankstations in portefeuille, maar wil op lange termijn overschakelen naar een nieuw businessmodel, zonder dat de merknaam Esso uit het straatbeeld verdwijnt.

"De verkoop aan G&V is gebaseerd op het zogenaamde merkverdelersmodel", zegt Johan Scharpé namens ExxonMobil. "G&V wordt de eigenaar wordt en staat in voor de hele bevoorradingsketen. Maar G&V blijft wel onze producten aan- en verkopen en behoudt ook ons merklogo. De consument zal er dus niet meteen iets van merken. We willen nog verder gaan met dit model, dat voor meer efficiëntie en een betere competitiviteit moet zorgen."

Geen van beide partijen wil een bedrag plakken op de verkoop. De 44 stations bevinden zich in de regio Brussel en Henegouwen. G&V heeft al een netwerk van een zestigtal eigen benzinestations, vooral in West- en Oost-Vlaanderen. (KC)

De Amerikaanse multinational heeft in ons land 265 tankstations in portefeuille, maar wil op lange termijn overschakelen naar een nieuw businessmodel, zonder dat de merknaam Esso uit het straatbeeld verdwijnt. "De verkoop aan G&V is gebaseerd op het zogenaamde merkverdelersmodel", zegt Johan Scharpé namens ExxonMobil. "G&V wordt de eigenaar wordt en staat in voor de hele bevoorradingsketen. Maar G&V blijft wel onze producten aan- en verkopen en behoudt ook ons merklogo. De consument zal er dus niet meteen iets van merken. We willen nog verder gaan met dit model, dat voor meer efficiëntie en een betere competitiviteit moet zorgen."Geen van beide partijen wil een bedrag plakken op de verkoop. De 44 stations bevinden zich in de regio Brussel en Henegouwen. G&V heeft al een netwerk van een zestigtal eigen benzinestations, vooral in West- en Oost-Vlaanderen. (KC)