In 2007, toen Carrefour bekendmaakte 16 supermarkten te zullen sluiten en 900 banen te schrappen, was dat ook al het geval. Dat meldt De Standaard dinsdag.

Dinsdagochtend gaat het naar verwachting om een groter bloedbad. Een bron schat dat 10 tot 15 procent van de 15.000 werknemers getroffen wordt maar anderen noemden dit cijfer speculatief.

Verlieslatende hypermarkten

Centraal in de herstructurering staan de hypermarkten en de hoofdkantoorfunctie. In een hypermarkt werken tussen de 100 en 300 mensen. Meer dan een derde, anderen zeggen vrijwel de helft, van de hypermarkten zijn verlieslatend. Vooral in Wallonië is er een groot probleem.

Bij de vakbonden zijn er voor woensdag vergaderingen gepland om zich te bezinnen over acties. Ze vrezen behalve banenverlies en meer flexibiliteit vooral dat Carrefour de dure lonen voor non-food-distributie wil vervangen door de goedkopere lonen van voedingshandel.

Woensdag is er in de stapelplaats een ondernemingsraad. De vrees is dat die sluit.

Concurrent geïnteresseerd in bepaalde supermarkten De familie Mestdagh toont interesse voor bepaalde supermarkten van concurrent Carrefour. Beide partijen hebben daar gesprekken over gevoerd. Dat vernam De Tijd van diverse Waalse bronnen. Mestdagh is de familie achter de Champion-supermarkten.

De familie Mestdagh sloot in 1995 een akkoord met Promodes, voor zijn fusie met Carrefour, om de Champion-supermarkten uit te baten op de Belgische markt. Dat vertaalde zich in een participatie van 25 procent van Promodes (nu Carrefour) in Mestdagh.

In 2007, toen Carrefour bekendmaakte 16 supermarkten te zullen sluiten en 900 banen te schrappen, was dat ook al het geval. Dat meldt De Standaard dinsdag. Dinsdagochtend gaat het naar verwachting om een groter bloedbad. Een bron schat dat 10 tot 15 procent van de 15.000 werknemers getroffen wordt maar anderen noemden dit cijfer speculatief. Verlieslatende hypermarkten Centraal in de herstructurering staan de hypermarkten en de hoofdkantoorfunctie. In een hypermarkt werken tussen de 100 en 300 mensen. Meer dan een derde, anderen zeggen vrijwel de helft, van de hypermarkten zijn verlieslatend. Vooral in Wallonië is er een groot probleem. Bij de vakbonden zijn er voor woensdag vergaderingen gepland om zich te bezinnen over acties. Ze vrezen behalve banenverlies en meer flexibiliteit vooral dat Carrefour de dure lonen voor non-food-distributie wil vervangen door de goedkopere lonen van voedingshandel. Woensdag is er in de stapelplaats een ondernemingsraad. De vrees is dat die sluit. Concurrent geïnteresseerd in bepaalde supermarkten De familie Mestdagh toont interesse voor bepaalde supermarkten van concurrent Carrefour. Beide partijen hebben daar gesprekken over gevoerd. Dat vernam De Tijd van diverse Waalse bronnen. Mestdagh is de familie achter de Champion-supermarkten. De familie Mestdagh sloot in 1995 een akkoord met Promodes, voor zijn fusie met Carrefour, om de Champion-supermarkten uit te baten op de Belgische markt. Dat vertaalde zich in een participatie van 25 procent van Promodes (nu Carrefour) in Mestdagh.