Meurrens (69) was jaren de rechterhand van Alex Verougstraete, de stichter van Aviapartner. Na de verkoop aan 3i, verliet Meurrens het bedrijf en de jongste maanden werkte hij zelfs voor concurrent Menzies. Dat Britse bedrijf is een van de wereldspelers in bagageafhandeling. Toch slaagde Menzies er niet in de licentie voor Zaventem binnen te rijven.

Flightcare en Swissport haalden het voor Menzies en vanaf november doen zij het grondwerk op Zaventem voor de volgende zeven jaar. Swissport kon rekenen op de vroegere directeur van de luchthaven van Charleroi, Marcel Buelens. Hij is uiteraard tevreden met de buit. Dat Menzies voor Meurrens koos, vindt hij niet verrassend. "Zulke bedrijven zoeken mensen met ervaring en Luc Meurrens kent het doen en laten op de luchthaven."

Aviapartner verloor na de verkoop in 2005 diverse ervaren mensen. Dat is een van de redenen dat het bedrijf de licentie voor Zaventem verloor.

Nog een ancien van Aviapartner lobbyde voor een tegenpartij. Gerrit Bellon, de voormalige secretaris-generaal van de vennootschap, assisteerde, met succes, Flightcare, één van de twee winnende partijen en huidige afhandelaar in Zaventem.

W.R.

Meurrens (69) was jaren de rechterhand van Alex Verougstraete, de stichter van Aviapartner. Na de verkoop aan 3i, verliet Meurrens het bedrijf en de jongste maanden werkte hij zelfs voor concurrent Menzies. Dat Britse bedrijf is een van de wereldspelers in bagageafhandeling. Toch slaagde Menzies er niet in de licentie voor Zaventem binnen te rijven. Flightcare en Swissport haalden het voor Menzies en vanaf november doen zij het grondwerk op Zaventem voor de volgende zeven jaar. Swissport kon rekenen op de vroegere directeur van de luchthaven van Charleroi, Marcel Buelens. Hij is uiteraard tevreden met de buit. Dat Menzies voor Meurrens koos, vindt hij niet verrassend. "Zulke bedrijven zoeken mensen met ervaring en Luc Meurrens kent het doen en laten op de luchthaven." Aviapartner verloor na de verkoop in 2005 diverse ervaren mensen. Dat is een van de redenen dat het bedrijf de licentie voor Zaventem verloor. Nog een ancien van Aviapartner lobbyde voor een tegenpartij. Gerrit Bellon, de voormalige secretaris-generaal van de vennootschap, assisteerde, met succes, Flightcare, één van de twee winnende partijen en huidige afhandelaar in Zaventem. W.R.