Filip Dierckx kreeg bij Fortis in 2007 en 2008 een bonus van 1 miljoen euro. De extra vergoeding kwam bovenop een basissalaris van 700.000 euro per jaar én de uitkering van aandelen en opties.
Dat schrijft De Tijd op basis van een van zijn verhoren door de federale gerechtelijke politie van Brussel in het kader van het Fortis-strafonderzoek.

Opvallend is volgens de krant de bonus van 2008, het jaar waarin de financiële groep in de herfst omviel. Maar de variabele vergoeding werd cash uitbetaald in maart van dat jaar en geldt voor 2007, zo valt af te leiden uit het verhoor. Over het rampjaar 2008 kreeg Dierckx geen bonus.

Filip Dierckx is de huidige nummer twee van BNP Paribas Fortis en is ook voorzitter van Febelfin, de sectororganisatie van de banken.

Filip Dierckx kreeg bij Fortis in 2007 en 2008 een bonus van 1 miljoen euro. De extra vergoeding kwam bovenop een basissalaris van 700.000 euro per jaar én de uitkering van aandelen en opties. Dat schrijft De Tijd op basis van een van zijn verhoren door de federale gerechtelijke politie van Brussel in het kader van het Fortis-strafonderzoek. Opvallend is volgens de krant de bonus van 2008, het jaar waarin de financiële groep in de herfst omviel. Maar de variabele vergoeding werd cash uitbetaald in maart van dat jaar en geldt voor 2007, zo valt af te leiden uit het verhoor. Over het rampjaar 2008 kreeg Dierckx geen bonus. Filip Dierckx is de huidige nummer twee van BNP Paribas Fortis en is ook voorzitter van Febelfin, de sectororganisatie van de banken.