Eurostar boekte in het eerste kwartaal 2010 een verkoopcijfer van 178 miljoen pond (202 miljoen euro), wat overeenstemt met een stijging met meer dan 5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2009.

Het aantal reizigers nam toe van 1,9 miljoen in het eerste kwartaal van 2009 tot 2 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar. Het aantal reizigers uit landen buiten Europa steeg met 22 procent.

De 'bottoming out' van de zakenmarkt die begon in het tweede halfjaar van 2009 heeft doorgezet in het eerste kwartaal van 2010. De inkomsten bleven ongeveer op hetzelfde niveau als in het vierde kwartaal van 2009.

De herschikking van de structuur van Eurostar - van een samenwerking tussen drie treinoperatoren tot een eengemaakte bedrijfsentiteit - is ondertussen in een gevorderd stadium, luidt het.

De aandeelhouders van Eurostar (London & Continental Railways, SNCF en NMBS) hebben een kaderovereenkomst gesloten waardoor de laatste rechte lijn naar de herstructurering kan worden ingezet.

Eurostar boekte in het eerste kwartaal 2010 een verkoopcijfer van 178 miljoen pond (202 miljoen euro), wat overeenstemt met een stijging met meer dan 5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2009. Het aantal reizigers nam toe van 1,9 miljoen in het eerste kwartaal van 2009 tot 2 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar. Het aantal reizigers uit landen buiten Europa steeg met 22 procent. De 'bottoming out' van de zakenmarkt die begon in het tweede halfjaar van 2009 heeft doorgezet in het eerste kwartaal van 2010. De inkomsten bleven ongeveer op hetzelfde niveau als in het vierde kwartaal van 2009. De herschikking van de structuur van Eurostar - van een samenwerking tussen drie treinoperatoren tot een eengemaakte bedrijfsentiteit - is ondertussen in een gevorderd stadium, luidt het. De aandeelhouders van Eurostar (London & Continental Railways, SNCF en NMBS) hebben een kaderovereenkomst gesloten waardoor de laatste rechte lijn naar de herstructurering kan worden ingezet.