In 2016 werd de structuur Coca-Cola European Partners (CCEP) opgericht, maar sindsdien zijn al meer dan 2.500 banen verloren gegaan. Dat is goed voor 10 procent van het totale personeelsbestand dat er bij de oprichting van de CCEP nog wel was. De vakbonden klagen aan dat het personeel onder constante druk staat en zich voortdurend extra flexibel moet opstellen.

'Het is beschamend hoe ze ons, de werknemers, behandelen. Ze richten zich puur op het winstbejag van de aandeelhouders', aldus de vakbonden. Om de problemen op te lossen, willen ze de oprichting van een sterke Europese ondernemingsraad, maar dat laat de CCEP niet toe. Net zoals ze ook de Europese vakbondskoepel EFFAT niet toelaten in de ondernemingsraad. De Belgische vakbonden waren vertegenwoordigd door leden van LBC-NVK en ABVV-BBTK.

In 2016 werd de structuur Coca-Cola European Partners (CCEP) opgericht, maar sindsdien zijn al meer dan 2.500 banen verloren gegaan. Dat is goed voor 10 procent van het totale personeelsbestand dat er bij de oprichting van de CCEP nog wel was. De vakbonden klagen aan dat het personeel onder constante druk staat en zich voortdurend extra flexibel moet opstellen.'Het is beschamend hoe ze ons, de werknemers, behandelen. Ze richten zich puur op het winstbejag van de aandeelhouders', aldus de vakbonden. Om de problemen op te lossen, willen ze de oprichting van een sterke Europese ondernemingsraad, maar dat laat de CCEP niet toe. Net zoals ze ook de Europese vakbondskoepel EFFAT niet toelaten in de ondernemingsraad. De Belgische vakbonden waren vertegenwoordigd door leden van LBC-NVK en ABVV-BBTK.