Dat stelt EFFAT (European Federation of Food, Agriculture and Tourisme Trade Unions). In het kader van dit plan moeten circa 800 werknemers of 10 procent van het totaal afvloeien.

"We zijn blij dat het plan in België inmiddels ingetrokken is en willen dat het bedrijf dit voorbeeld in andere landen volgt", aldus EFFAT.

In het kader van dit plan dat begin januari werd bekendgemaakt worden in Duitsland 386 mensen aan de deur gezet, in ons land 263, in Luxemburg 63 en in Nederland 42. Na een wekenlange blokkade van de brouwerijen in ons land besliste de directie het Belgische luik van de herstructurering terug in te trekken. De directie gaf eind februari aan de vakbonden duiding bij de problemen waarmee AB InBev in ons land kampt en vroeg de vakbonden voorstellen om deze aan te pakken.

"De mensen die voor AB InBev in Europa werken hebben er genoeg van. Het management moet ophouden op hun banen te bezuinigen om gigantische bonussen te rechtvaardigen en financiële doelen op korte termijn te bereiken", aldus EFFAT dat benadrukt "bereid te zijn zo nodig in heel Europa gecoördineerde acties te beginnen".

EFFAT eist dat AB InBev ophoudt met het afstoten van banen en uitbesteden van werk en in plaats daarvan met de vakbonden samenwerkt om op lange termijn de werkgelegenheid veilig te stellen. EFFAT eist minimumrichtlijnen voor nieuwe herstructureringen.

Dat stelt EFFAT (European Federation of Food, Agriculture and Tourisme Trade Unions). In het kader van dit plan moeten circa 800 werknemers of 10 procent van het totaal afvloeien."We zijn blij dat het plan in België inmiddels ingetrokken is en willen dat het bedrijf dit voorbeeld in andere landen volgt", aldus EFFAT. In het kader van dit plan dat begin januari werd bekendgemaakt worden in Duitsland 386 mensen aan de deur gezet, in ons land 263, in Luxemburg 63 en in Nederland 42. Na een wekenlange blokkade van de brouwerijen in ons land besliste de directie het Belgische luik van de herstructurering terug in te trekken. De directie gaf eind februari aan de vakbonden duiding bij de problemen waarmee AB InBev in ons land kampt en vroeg de vakbonden voorstellen om deze aan te pakken. "De mensen die voor AB InBev in Europa werken hebben er genoeg van. Het management moet ophouden op hun banen te bezuinigen om gigantische bonussen te rechtvaardigen en financiële doelen op korte termijn te bereiken", aldus EFFAT dat benadrukt "bereid te zijn zo nodig in heel Europa gecoördineerde acties te beginnen". EFFAT eist dat AB InBev ophoudt met het afstoten van banen en uitbesteden van werk en in plaats daarvan met de vakbonden samenwerkt om op lange termijn de werkgelegenheid veilig te stellen. EFFAT eist minimumrichtlijnen voor nieuwe herstructureringen.