Op jaarbasis stijgt de vraag naar passagiersvervoer in juni met 11,9 procent. In Europa bedraagt de toename slechts +7,8 procent.

"Het herstel in de sector blijft sterker dan verwacht, maar er zijn sterke regionale verschillen. Europa herstelt aan de helft van de snelheid van Azië met 7,8 procent tegenover 15,5 procent groei in Azië-Pacific", verduidelijkt IATA-topman Giovanni Bisignani in een persbericht.

Afrika presteert het best (+21,3 procent), wat te maken heeft met de de wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika, gevolgd door het Midden-Oosten (+18 procent).

Na een terugval in april door de IJslandse aswolk neemt het internationale passagiersvervoer voor de tweede maand op rij toe.

Het vrachtvervoer stijgt op wereldschaal met 26,5 procent in vergelijking met juni 2009. In mei was dat nog +34 procent. Europa noteert een groei met 15,3 procent, of de helft van de toename in de snelst groeiende regio's. IATA wijt het kabbelend Europees herstel aan een tragere economische groei.

IATA verwacht voor de komende maanden een vertraging van de groei voor de luchtvaartsector, omdat de relancemaatregelen van overheidswege aan het uitdoven zijn en omdat de heropbouw van voorraden grotendeels voltooid is.

Op jaarbasis stijgt de vraag naar passagiersvervoer in juni met 11,9 procent. In Europa bedraagt de toename slechts +7,8 procent."Het herstel in de sector blijft sterker dan verwacht, maar er zijn sterke regionale verschillen. Europa herstelt aan de helft van de snelheid van Azië met 7,8 procent tegenover 15,5 procent groei in Azië-Pacific", verduidelijkt IATA-topman Giovanni Bisignani in een persbericht. Afrika presteert het best (+21,3 procent), wat te maken heeft met de de wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika, gevolgd door het Midden-Oosten (+18 procent). Na een terugval in april door de IJslandse aswolk neemt het internationale passagiersvervoer voor de tweede maand op rij toe. Het vrachtvervoer stijgt op wereldschaal met 26,5 procent in vergelijking met juni 2009. In mei was dat nog +34 procent. Europa noteert een groei met 15,3 procent, of de helft van de toename in de snelst groeiende regio's. IATA wijt het kabbelend Europees herstel aan een tragere economische groei. IATA verwacht voor de komende maanden een vertraging van de groei voor de luchtvaartsector, omdat de relancemaatregelen van overheidswege aan het uitdoven zijn en omdat de heropbouw van voorraden grotendeels voltooid is.