De lening moet dienen voor de financiering van de onderzoek-, ontwikkelings- en innovatieprojecten over informatie- en beeldvormingstechnologie voor de gezondheidszorg. Het gaat om projecten tussen 2010 en 2013 in de onderzoek- en ontwikkelingscentra in België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Het onderzoek richt zich onder meer op ziekenhuisinformatiesystemen, systemen voor het beheer van beeldmateriaal uit bijvoorbeeld radiologie en het digitaliseren van medische beelden.

"De voor Agfa HealthCare strategische projecten willen zowel de efficiëntie in de gezondheidszorg als de kwaliteit van de patiëntenzorg verhogen", luidt het. "Met de financiering van deze projecten ondersteunt de EIB het concurrentievermogen van Europese technologieën."

Philippe Maystadt, voorzitter van de EIB, en Christian Reinaudo, CEO van Agfa-Gevaert, ondertekenden het contract maandag op het hoofdkantoor van Agfa in Mortsel. Het gaat om een lening van zeven jaar.

De lening werd ondertekend in het kader van de Risk Sharing Finance Facility, ontworpen door de EIB en de Europese Commissie voor de financiering van onderzoek-, ontwikkelings- en innovatieprojecten in de Europese Unie.

Maystadt benadrukte dat de investeringen in de kenniseconomie van essentieel belang zijn voor Europa's concurrentievermogen en voor economische groei op de lange termijn.

De lening moet dienen voor de financiering van de onderzoek-, ontwikkelings- en innovatieprojecten over informatie- en beeldvormingstechnologie voor de gezondheidszorg. Het gaat om projecten tussen 2010 en 2013 in de onderzoek- en ontwikkelingscentra in België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Het onderzoek richt zich onder meer op ziekenhuisinformatiesystemen, systemen voor het beheer van beeldmateriaal uit bijvoorbeeld radiologie en het digitaliseren van medische beelden. "De voor Agfa HealthCare strategische projecten willen zowel de efficiëntie in de gezondheidszorg als de kwaliteit van de patiëntenzorg verhogen", luidt het. "Met de financiering van deze projecten ondersteunt de EIB het concurrentievermogen van Europese technologieën." Philippe Maystadt, voorzitter van de EIB, en Christian Reinaudo, CEO van Agfa-Gevaert, ondertekenden het contract maandag op het hoofdkantoor van Agfa in Mortsel. Het gaat om een lening van zeven jaar. De lening werd ondertekend in het kader van de Risk Sharing Finance Facility, ontworpen door de EIB en de Europese Commissie voor de financiering van onderzoek-, ontwikkelings- en innovatieprojecten in de Europese Unie. Maystadt benadrukte dat de investeringen in de kenniseconomie van essentieel belang zijn voor Europa's concurrentievermogen en voor economische groei op de lange termijn.