Ondanks de bloedrode verliescijfers - 38,4 miljoen euro verlies, drie keer meer dan in de eerste jaarhelft van 2012 - blijft het management van het groenestroombedrijf Electrawinds hoopvol.

Operationeel doen de projecten in wind, zon en biomassa het immers goed, met uitzondering van de installaties om natte biomassa om te zetten in elektriciteit of biodiesel.

Bij de installatie in Servië was het hoofdprobleem de aanvoer van dierlijk afval. De Servische landbouwers waren jarenlang gewoon dat in de grond te begraven. Maar nu zitten de volumes er in stijgende lijn.

"We merken het elke keer wanneer er een controle is geweest van de Europese Commissie", zegt CEO Luc Desender. "Om lid te kunnen worden van de Europese Unie, moet het land kunnen aantonen dat het zijn afvalverwerking onder controle heeft. Dat is in ons voordeel, omdat wij de enigen zijn met zo'n installatie in Servië."

Luc Huysmans

Ondanks de bloedrode verliescijfers - 38,4 miljoen euro verlies, drie keer meer dan in de eerste jaarhelft van 2012 - blijft het management van het groenestroombedrijf Electrawinds hoopvol. Operationeel doen de projecten in wind, zon en biomassa het immers goed, met uitzondering van de installaties om natte biomassa om te zetten in elektriciteit of biodiesel. Bij de installatie in Servië was het hoofdprobleem de aanvoer van dierlijk afval. De Servische landbouwers waren jarenlang gewoon dat in de grond te begraven. Maar nu zitten de volumes er in stijgende lijn. "We merken het elke keer wanneer er een controle is geweest van de Europese Commissie", zegt CEO Luc Desender. "Om lid te kunnen worden van de Europese Unie, moet het land kunnen aantonen dat het zijn afvalverwerking onder controle heeft. Dat is in ons voordeel, omdat wij de enigen zijn met zo'n installatie in Servië."Luc Huysmans