De Duitse regering en de Commissie raakten het eerder al eens over enkele cruciale punten bij de onderhandelingen over een reddingsplan voor Lufthansa. Nu heeft de Commissie dus het licht op groen gezet voor het volledige plan.

Met de steun is een totaalbedrag van 6 miljard euro gemoeid. De overheid zal ook garant staan voor een lening van 3 miljard euro, maar daarover velt de Commissie een apart oordeel.

Voor de redding van Lufthansa werd woensdag een belangrijke horde genomen toen de grootste aandeelhouder, de Duitse miljardair Heinz Hermann Thiele, bekendmaakte dat hij ondanks eerdere kritiek het reddingsplan vandaag/donderdag zal goedkeuren tijdens een aandeelhoudersvergadering. 'Het is in het belang van alle werknemers dat het management vaart kan maken met onderhandelingen met de vakbonden en het herstructureringsplan', verklaarde hij aan de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

De Duitse regering en de Commissie raakten het eerder al eens over enkele cruciale punten bij de onderhandelingen over een reddingsplan voor Lufthansa. Nu heeft de Commissie dus het licht op groen gezet voor het volledige plan. Met de steun is een totaalbedrag van 6 miljard euro gemoeid. De overheid zal ook garant staan voor een lening van 3 miljard euro, maar daarover velt de Commissie een apart oordeel. Voor de redding van Lufthansa werd woensdag een belangrijke horde genomen toen de grootste aandeelhouder, de Duitse miljardair Heinz Hermann Thiele, bekendmaakte dat hij ondanks eerdere kritiek het reddingsplan vandaag/donderdag zal goedkeuren tijdens een aandeelhoudersvergadering. 'Het is in het belang van alle werknemers dat het management vaart kan maken met onderhandelingen met de vakbonden en het herstructureringsplan', verklaarde hij aan de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.