British Airways en Iberia smelten samen onder de naam International Airlines Group. De nieuwe groep wil de Europese reuzen Air France-KLM en Lufthansa naar de kroon steken. Met 400 vliegtuigen wil International Airlines jaarlijks 58 miljoen passagiers naar 200 bestemmingen voeren.

De Commissie onderzocht de impact van de fusie en kwam tot de conclusie dat de nieuwe groep de concurrentie op de Europese markt niet zal verstoren, ook niet op verbindingen tussen Londen en de Spaanse steden Madrid en Barcelona.

Ook inzake vrachtvervoer en afhandeling stelt de samensmelting van beide maatschappijen geen concurrentieproblemen.

British Airways en Iberia willen de fusie tegen eind dit jaar afronden. Beide maatschappijen, die reeds samenwerken in de alliantie oneworld, kampen momenteel met zware verliezen. Ze zouden wel onder hun eigen naam blijven vliegen.

British Airways en Iberia smelten samen onder de naam International Airlines Group. De nieuwe groep wil de Europese reuzen Air France-KLM en Lufthansa naar de kroon steken. Met 400 vliegtuigen wil International Airlines jaarlijks 58 miljoen passagiers naar 200 bestemmingen voeren. De Commissie onderzocht de impact van de fusie en kwam tot de conclusie dat de nieuwe groep de concurrentie op de Europese markt niet zal verstoren, ook niet op verbindingen tussen Londen en de Spaanse steden Madrid en Barcelona. Ook inzake vrachtvervoer en afhandeling stelt de samensmelting van beide maatschappijen geen concurrentieproblemen. British Airways en Iberia willen de fusie tegen eind dit jaar afronden. Beide maatschappijen, die reeds samenwerken in de alliantie oneworld, kampen momenteel met zware verliezen. Ze zouden wel onder hun eigen naam blijven vliegen.