In september werd bij de Europese autoverkoop nog een lichte stijging van 0,7 procent genoteerd. In de 27 landen van de Europese Unie werden in oktober 1.005.976 nieuwe wagens geregistreerd. Cijfers voor Malta en Cyprus zijn op dit moment niet beschikbaar.

De terugval op de automarkt is onder meer te wijten aan de vertraagde groei van de vraag in Duitsland, de belangrijkste automarkt in Europa. Bij onze oosterburen werd in oktober 0,6 procent meer wagens verkocht dan een jaar eerder. In september werd in Duitsland nog een toename met 8 procent geregistreerd.

In landen waar de schuldencrisis de economie ondermijnt, valt de verkoop van wagens fors terug. In Ierland is er zelfs een terugval met 51,8 procent. In Portugal daalt de verkoop met 40,5 procent en in Griekenland met 35,7 procent . Ook in Italië (-5,5 procent) en Spanje (-6,7 procent) gaat het bergaf.

In Frankrijk, na Duitsland de grootste markt, steeg de verkoop van nieuwe wagens wel met 2,4 procent. In ons land werden in oktober 42.462 nieuwe wagens ingeschreven, wat 2,5 procent minder is tegenover oktober 2010. (Belga/BO)

In september werd bij de Europese autoverkoop nog een lichte stijging van 0,7 procent genoteerd. In de 27 landen van de Europese Unie werden in oktober 1.005.976 nieuwe wagens geregistreerd. Cijfers voor Malta en Cyprus zijn op dit moment niet beschikbaar. De terugval op de automarkt is onder meer te wijten aan de vertraagde groei van de vraag in Duitsland, de belangrijkste automarkt in Europa. Bij onze oosterburen werd in oktober 0,6 procent meer wagens verkocht dan een jaar eerder. In september werd in Duitsland nog een toename met 8 procent geregistreerd. In landen waar de schuldencrisis de economie ondermijnt, valt de verkoop van wagens fors terug. In Ierland is er zelfs een terugval met 51,8 procent. In Portugal daalt de verkoop met 40,5 procent en in Griekenland met 35,7 procent . Ook in Italië (-5,5 procent) en Spanje (-6,7 procent) gaat het bergaf. In Frankrijk, na Duitsland de grootste markt, steeg de verkoop van nieuwe wagens wel met 2,4 procent. In ons land werden in oktober 42.462 nieuwe wagens ingeschreven, wat 2,5 procent minder is tegenover oktober 2010. (Belga/BO)