Met de lening wordt een investeringsplan voor Saab bekostigd. Die lening maakt deel uit van de verkoop van het automerk aan het Nederlandse Spyker Cars.

"Deze overheidsgarantie zal bijdragen aan de uitvoering van het businessplan van Saab zonder dat dit tot buitensporige concurrentieverstoringen leidt", aldus EU-commissaris Neelie Kroes.

De Zweedse autofabrikant wil 400 miljoen euro lenen van de EIB. Dat geld zal worden aangewend om een investeringsproject te financieren dat het brandstofrendement en de veiligheid van de auto's van Saab moet verbeteren.

Eind januari sloot het Nederlandse Spyker Cars met eigenaar General Motors (GM) een overeenkomst om Saab Automobiles over te nemen.

Met de lening wordt een investeringsplan voor Saab bekostigd. Die lening maakt deel uit van de verkoop van het automerk aan het Nederlandse Spyker Cars. "Deze overheidsgarantie zal bijdragen aan de uitvoering van het businessplan van Saab zonder dat dit tot buitensporige concurrentieverstoringen leidt", aldus EU-commissaris Neelie Kroes. De Zweedse autofabrikant wil 400 miljoen euro lenen van de EIB. Dat geld zal worden aangewend om een investeringsproject te financieren dat het brandstofrendement en de veiligheid van de auto's van Saab moet verbeteren. Eind januari sloot het Nederlandse Spyker Cars met eigenaar General Motors (GM) een overeenkomst om Saab Automobiles over te nemen.