Volgens Volkswagen gaat het om auto's met het type dieselmotor EA189 EU5 met een motorinhoud van 1,2, 1,6 en 2,0 liter. Dat blijkt uit een brief gericht aan de Duitse wetgevers die het persagentschap Reuters kon inkijken.

Wereldwijd is fraude gepleegd met circa 11 miljoen auto's van het Duitse autobedrijf, van verschillende merken die deel uitmaken van de Volkswagengroep, zoals VW, Audi en Skoda.

De directie van Volkswagen heeft aangekondigd dat de betrokken auto's naar de garage worden teruggeroepen om ze van nieuwe software te voorzien. (Reuters/BO)

Volgens Volkswagen gaat het om auto's met het type dieselmotor EA189 EU5 met een motorinhoud van 1,2, 1,6 en 2,0 liter. Dat blijkt uit een brief gericht aan de Duitse wetgevers die het persagentschap Reuters kon inkijken.Wereldwijd is fraude gepleegd met circa 11 miljoen auto's van het Duitse autobedrijf, van verschillende merken die deel uitmaken van de Volkswagengroep, zoals VW, Audi en Skoda.De directie van Volkswagen heeft aangekondigd dat de betrokken auto's naar de garage worden teruggeroepen om ze van nieuwe software te voorzien. (Reuters/BO)