Liberty Global verwierf eerder dit jaar de volledige controle over De Vijver Media, dat de zenders Vier, Vijf en Zes en productiehuis Woestijnvis in de portefeuille heeft. Tegelijkertijd richtte Liberty Global met Mediahuis via een joint venture een nieuwe reclameregie op.

De Belgische mededingingsautoriteiten hadden de Commissie gevraagd om de transactie door te verwijzen. Ze menen dat de transactie voor concurrentieproblemen kan zorgen in een aantal regionale markten in België. De Commissie vindt dat de Belgische autoriteiten het best geplaatst zijn om de situatie te beoordelen en verwijzen de zaak dus door.

Liberty Global verwierf eerder dit jaar de volledige controle over De Vijver Media, dat de zenders Vier, Vijf en Zes en productiehuis Woestijnvis in de portefeuille heeft. Tegelijkertijd richtte Liberty Global met Mediahuis via een joint venture een nieuwe reclameregie op.De Belgische mededingingsautoriteiten hadden de Commissie gevraagd om de transactie door te verwijzen. Ze menen dat de transactie voor concurrentieproblemen kan zorgen in een aantal regionale markten in België. De Commissie vindt dat de Belgische autoriteiten het best geplaatst zijn om de situatie te beoordelen en verwijzen de zaak dus door.