Het nieuwe bod van Euronext waardeert de Noorse beurs op bijna 700 miljoen euro. Maar het is maar de vraag of dat de Noren zal overtuigen. CEO Bente Landsnes zegt het bod te zullen evalueren, maar herhaalde dat Nasdaq volgens haar strategisch een betere keuze lijkt. Na een grondige doorlichting besloten management en bestuur 'unaniem dat de Noorse kapitaalmarkt en onze bedrijven een betere toekomst hebben onder Nasdaq'.

Euronext zegt wel al steun te hebben van 50,5 procent van de aandeelhouders van de Beurs van Oslo. Nasdaq zou gesteund worden door 35,1 procent van de aandeelhouders, waaronder de twee grootste: de bank DNB en het pensioenfonds KLP.

Het nieuwe bod van Euronext waardeert de Noorse beurs op bijna 700 miljoen euro. Maar het is maar de vraag of dat de Noren zal overtuigen. CEO Bente Landsnes zegt het bod te zullen evalueren, maar herhaalde dat Nasdaq volgens haar strategisch een betere keuze lijkt. Na een grondige doorlichting besloten management en bestuur 'unaniem dat de Noorse kapitaalmarkt en onze bedrijven een betere toekomst hebben onder Nasdaq'.Euronext zegt wel al steun te hebben van 50,5 procent van de aandeelhouders van de Beurs van Oslo. Nasdaq zou gesteund worden door 35,1 procent van de aandeelhouders, waaronder de twee grootste: de bank DNB en het pensioenfonds KLP.