Voorafgaand aan de beursgang verkoopt ICE ongeveer 33 procent aan een groep referentieaandeelhouders, onder wie verschillende banken (onder meer BNP Paribas Fortis), maar ook de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), de investeringsholding van de Belgische overheid.

De referentieaandeelhouders zullen voor een periode van drie jaar hun participatie niet verkopen.

Details over de beursgang zijn nog niet bekend. Enkel over de beursnotering in Lissabon wordt gezegd dat het de intentie is dat na de beursgang en voor het vierde kwartaal 2014 te doen.

Het was al langer duidelijk dat Euronext naar de beurs trekt. Eigenaar ICE kocht in 2013 beursgroep NYSE Euronext, maar was enkel geïnteresseerd in NYSE. Door de beursgang gaat Euronext nu op eigen kracht verder.

"Deze beursgang is een belangrijke mijlpaal, die ons in staat stelt om onze eigen strategie als een zelfstandige onderneming te implementeren en op een betere wijze de reële economie van dienst te zijn", zegt Euronext-ceo Dominique Cerutti.

Het is voor het eerst sinds de overname door NYSE in 2007 dat Euronext - uitbater van de aandelenbeurzen van Brussel, Parijs, Amsterdam en Lissabon - op eigen benen staat. (Belga/BO)

Voorafgaand aan de beursgang verkoopt ICE ongeveer 33 procent aan een groep referentieaandeelhouders, onder wie verschillende banken (onder meer BNP Paribas Fortis), maar ook de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), de investeringsholding van de Belgische overheid. De referentieaandeelhouders zullen voor een periode van drie jaar hun participatie niet verkopen. Details over de beursgang zijn nog niet bekend. Enkel over de beursnotering in Lissabon wordt gezegd dat het de intentie is dat na de beursgang en voor het vierde kwartaal 2014 te doen. Het was al langer duidelijk dat Euronext naar de beurs trekt. Eigenaar ICE kocht in 2013 beursgroep NYSE Euronext, maar was enkel geïnteresseerd in NYSE. Door de beursgang gaat Euronext nu op eigen kracht verder. "Deze beursgang is een belangrijke mijlpaal, die ons in staat stelt om onze eigen strategie als een zelfstandige onderneming te implementeren en op een betere wijze de reële economie van dienst te zijn", zegt Euronext-ceo Dominique Cerutti. Het is voor het eerst sinds de overname door NYSE in 2007 dat Euronext - uitbater van de aandelenbeurzen van Brussel, Parijs, Amsterdam en Lissabon - op eigen benen staat. (Belga/BO)