De beurs roept "technische redenen" in. Spadel zou zijn coupon geknipt hebben voordat zijn aandeelhouders daar toestemming voor hebben gegeven. Die toestemming moet vandaag/maandag volgen tijdens een aandeelhoudersvergadering.

De maatregel heeft betrekking op een volume van 294 aandelen. Gemiddeld veranderen dagelijks 179 stuks van eigenaar. Euronext Brussel nam de maatregel op vraag van de beurswaakhond CBFA. De koers van Spadel sloot woensdagavond af op 55,25 euro, donderdagavond was dat 57,15 ondanks de "geknipte coupon".

Spadel noteert op de fixingmarkt. Het aandeel werd vrijdag 24 september al geschorst en blijft dat ook maandag. Eind augustus meldde Spadel dat het zijn aandeelhouders een buitengewoon dividend van 14 euro bruto (10,50 euro netto) ging uitkeren, goed voor een totaalbedrag van 58,1 miljoen euro. De aanleiding is een herstructurering van het aandeelhouderschap in de familieholding Finances & Industries.

Gedelegeerd bestuurder Marc du Bois neemt de aandelen van zijn zus over. De uitkering van het dividend moet hem toelaten die transactie te financieren.

Du Bois benadrukt verder dat dit niet de voorbode is van een beursexit. De watergroep verwacht voor het volledige boekjaar een lager resultaat dan in 2009.

De beurs roept "technische redenen" in. Spadel zou zijn coupon geknipt hebben voordat zijn aandeelhouders daar toestemming voor hebben gegeven. Die toestemming moet vandaag/maandag volgen tijdens een aandeelhoudersvergadering. De maatregel heeft betrekking op een volume van 294 aandelen. Gemiddeld veranderen dagelijks 179 stuks van eigenaar. Euronext Brussel nam de maatregel op vraag van de beurswaakhond CBFA. De koers van Spadel sloot woensdagavond af op 55,25 euro, donderdagavond was dat 57,15 ondanks de "geknipte coupon". Spadel noteert op de fixingmarkt. Het aandeel werd vrijdag 24 september al geschorst en blijft dat ook maandag. Eind augustus meldde Spadel dat het zijn aandeelhouders een buitengewoon dividend van 14 euro bruto (10,50 euro netto) ging uitkeren, goed voor een totaalbedrag van 58,1 miljoen euro. De aanleiding is een herstructurering van het aandeelhouderschap in de familieholding Finances & Industries. Gedelegeerd bestuurder Marc du Bois neemt de aandelen van zijn zus over. De uitkering van het dividend moet hem toelaten die transactie te financieren. Du Bois benadrukt verder dat dit niet de voorbode is van een beursexit. De watergroep verwacht voor het volledige boekjaar een lager resultaat dan in 2009.