CD&V mag als grootste Vlaamse meerderheidspartij de nieuwe voorzitter van de telecomgroep leveren, in opvolging van Theo Dilissen, wiens mandaat eind deze maand verstrijkt, zo schrijft De Tijd.

En binnen de partij zou de knoop zijn doorgehakt, aldus De Tijd. De gewezen spoorbaas, oud-partijvoorzitter en ex-staatssecretaris Schouppe krijgt de voorkeur op Cornu, die al in de raad van bestuur van Belgacom zit en lang de gedoodverfde opvolger van Dilissen leek.

Gerechtelijk onderzoek

Schouppe raakte op 13 juni 2010 niet verkozen en werd evenmin opgevist als gecoöpteerd senator. De partijtop vond dat te riskant, omdat tegen Schouppe een gerechtelijk onderzoek liep naar handel met voorkennis in zijn Dexia-aandelen. Onlangs raakte evenwel bekend dat Schouppe niet wordt vervolgd.

Schouppe is 69 en in het charter van Belgacom staat dat bestuurders ontslag moeten nemen nadat ze 70 jaar zijn geworden. Maar in kringen van het bedrijf is te horen dat de politiek daar makkelijk een mouw aan kan passen. (Belga/TE)

CD&V mag als grootste Vlaamse meerderheidspartij de nieuwe voorzitter van de telecomgroep leveren, in opvolging van Theo Dilissen, wiens mandaat eind deze maand verstrijkt, zo schrijft De Tijd. En binnen de partij zou de knoop zijn doorgehakt, aldus De Tijd. De gewezen spoorbaas, oud-partijvoorzitter en ex-staatssecretaris Schouppe krijgt de voorkeur op Cornu, die al in de raad van bestuur van Belgacom zit en lang de gedoodverfde opvolger van Dilissen leek. Gerechtelijk onderzoek Schouppe raakte op 13 juni 2010 niet verkozen en werd evenmin opgevist als gecoöpteerd senator. De partijtop vond dat te riskant, omdat tegen Schouppe een gerechtelijk onderzoek liep naar handel met voorkennis in zijn Dexia-aandelen. Onlangs raakte evenwel bekend dat Schouppe niet wordt vervolgd. Schouppe is 69 en in het charter van Belgacom staat dat bestuurders ontslag moeten nemen nadat ze 70 jaar zijn geworden. Maar in kringen van het bedrijf is te horen dat de politiek daar makkelijk een mouw aan kan passen. (Belga/TE)