Ethiopian Airlines verhuisde zijn cargovluchten begin november 2015 naar het Nederlandse Maastricht, omdat het in België geen permanente vliegrechten kreeg voor rechtstreekse vluchten naar Dubai, Shanghai en Hongkong.

Bilateraal akkoord

Die permanente vliegrechten kwamen er uiteindelijk toch, via een bilateraal akkoord tussen de Belgische en de Ethiopische autoriteiten. Daarop werden met de Ethiopische luchtvaartmaatschappij onderhandelingen opgestart over een terugkeer naar Brussels Airport, en die leverden resultaat op, zo kondigt de luchthavenuitbater maandag via een persbericht aan.

Vanaf 26 maart zal Ethiopian van op Brussels Airport twaalf cargovluchten per week - allemaal dagvluchten - uitvoeren, naar Dubai, Shanghai, Hongkong en Guangzhou.

"De terugkeer van de maatschappij is een zeer positieve ontwikkeling, niet alleen voor Brussels Airport maar voor de hele Belgische economie", aldus Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, in het persbericht.

Jobs

"Niet alleen keren de jobs terug die in november met het vertrek van Ethiopian verloren waren gegaan, maar er zullen ook vele nieuwe jobs bijkomen omdat Ethiopian Airlines Cargo het aantal vluchten per week meer dan verdubbelt ten opzichte van vorig jaar." Feist wijst er nog op dat er mogelijkheden zijn om nog bijkomende vrachtvluchten van Ethiopian Airlines Cargo te ontvangen.

Volvrachtvluchten worden uitgevoerd met vliegtuigen die alleen vracht vervoeren. Dat in tegenstelling tot 'belly cargo', waarbij vracht wordt meegenomen aan boord van passagiersvluchten. (Belga/BO)

Ethiopian Airlines verhuisde zijn cargovluchten begin november 2015 naar het Nederlandse Maastricht, omdat het in België geen permanente vliegrechten kreeg voor rechtstreekse vluchten naar Dubai, Shanghai en Hongkong. Die permanente vliegrechten kwamen er uiteindelijk toch, via een bilateraal akkoord tussen de Belgische en de Ethiopische autoriteiten. Daarop werden met de Ethiopische luchtvaartmaatschappij onderhandelingen opgestart over een terugkeer naar Brussels Airport, en die leverden resultaat op, zo kondigt de luchthavenuitbater maandag via een persbericht aan. Vanaf 26 maart zal Ethiopian van op Brussels Airport twaalf cargovluchten per week - allemaal dagvluchten - uitvoeren, naar Dubai, Shanghai, Hongkong en Guangzhou. "De terugkeer van de maatschappij is een zeer positieve ontwikkeling, niet alleen voor Brussels Airport maar voor de hele Belgische economie", aldus Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, in het persbericht. "Niet alleen keren de jobs terug die in november met het vertrek van Ethiopian verloren waren gegaan, maar er zullen ook vele nieuwe jobs bijkomen omdat Ethiopian Airlines Cargo het aantal vluchten per week meer dan verdubbelt ten opzichte van vorig jaar." Feist wijst er nog op dat er mogelijkheden zijn om nog bijkomende vrachtvluchten van Ethiopian Airlines Cargo te ontvangen.Volvrachtvluchten worden uitgevoerd met vliegtuigen die alleen vracht vervoeren. Dat in tegenstelling tot 'belly cargo', waarbij vracht wordt meegenomen aan boord van passagiersvluchten. (Belga/BO)