Dat schrijft De Tijd.

Het hof van beroep van Luik velde eind vorige week een arrest over het jarenlange conflict tussen Ethias en de fiscale administratie.

De verzekeraar, die al in eerste aanleg had verloren, wordt nog eens in het ongelijk gesteld. Het geschil draait rond tienduizenden pensioenverzekeringen die een reeks lokale besturen bij Ethias hadden afgesloten om de wettelijke pensioenen van hun vastbenoemde statutaire personeelsleden en hun rechthebbenden te verzekeren.

De fiscus is van oordeel dat die pensioenverzekeringen niet als een verzekeringsovereenkomst beschouwd moeten worden, maar als een overeenkomst van vermogensbeheer. De fiscale administratie meent dat er op de inkomsten uit die contracten roerende voorheffing moet worden betaald.

Ethias betwist dat. De verzekeraar bekijkt de mogelijkheid om al dan niet in Cassatie te gaan.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.Het hof van beroep van Luik velde eind vorige week een arrest over het jarenlange conflict tussen Ethias en de fiscale administratie. De verzekeraar, die al in eerste aanleg had verloren, wordt nog eens in het ongelijk gesteld. Het geschil draait rond tienduizenden pensioenverzekeringen die een reeks lokale besturen bij Ethias hadden afgesloten om de wettelijke pensioenen van hun vastbenoemde statutaire personeelsleden en hun rechthebbenden te verzekeren. De fiscus is van oordeel dat die pensioenverzekeringen niet als een verzekeringsovereenkomst beschouwd moeten worden, maar als een overeenkomst van vermogensbeheer. De fiscale administratie meent dat er op de inkomsten uit die contracten roerende voorheffing moet worden betaald. Ethias betwist dat. De verzekeraar bekijkt de mogelijkheid om al dan niet in Cassatie te gaan.(Belga/RR)