Ethias stelt momenteel 1.724 voltijdse equivalenten tewerk. De bedoeling is dat aantal tegen eind 2017 te verminderen tot 1.600, deelt de verzekeraar mee.

Het banenverlies zou vooral opgevangen worden door vertrekkers niet te vervangen, tijdelijke contracten niet te verlengen, slechts beperkt aan te werven en door vervroegd pensioen aan te bieden op vrijwillige basis. Het aantal gedwongen ontslagen zou beperkt blijven.

"Hoeveel gedwongen ontslagen er zullen vallen, kunnen we nu nog niet zeggen. Dat hangt af van het succes van de andere maatregelen", zegt Ethias-woordvoerster Lieve Ketelslegers. Het is ook nog niet duidelijk waar de banen zullen verdwijnen (Hasselt, Luik en/of Brussel). "Daarover zal de komende weken meer duidelijkheid komen."

Besparen

In Luik gaat Ethias twee gebouwen overhouden, in plaats van de huidige drie. Daarnaast zal Ethias met de vakbonden onderhandelen over andere maatregelen om te besparen op de personeelskosten. Daarbij zal het ook over de verloning gaan, luidt het in een persbericht van de verzekeraar.

Obligatielening

In het kader van het ondernemingsplan plant Ethias ook de uitgifte van een achtergestelde obligatielening op tien jaar, waarmee het 150 miljoen euro hoopt op te halen. Het economisch kapitaal werd ook al versterkt door het wegwerken van de helft van de First-rekeningen eerder dit jaar. Het ondernemingsplan was nodig om te kunnen beantwoorden aan de toekomstige regels voor verzekeraars (Solvency II). Het werd vrijdag ook overgemaakt aan de Nationale Bank, dat het plan moet goedkeuren.

"We hopen op een snelle reactie van de Nationale Bank", aldus Ketelslegers, die eraan toevoegt dat er de voorbije weken al meermaals onderling contact was. (Belga/BO)

Ethias stelt momenteel 1.724 voltijdse equivalenten tewerk. De bedoeling is dat aantal tegen eind 2017 te verminderen tot 1.600, deelt de verzekeraar mee. Het banenverlies zou vooral opgevangen worden door vertrekkers niet te vervangen, tijdelijke contracten niet te verlengen, slechts beperkt aan te werven en door vervroegd pensioen aan te bieden op vrijwillige basis. Het aantal gedwongen ontslagen zou beperkt blijven."Hoeveel gedwongen ontslagen er zullen vallen, kunnen we nu nog niet zeggen. Dat hangt af van het succes van de andere maatregelen", zegt Ethias-woordvoerster Lieve Ketelslegers. Het is ook nog niet duidelijk waar de banen zullen verdwijnen (Hasselt, Luik en/of Brussel). "Daarover zal de komende weken meer duidelijkheid komen." In Luik gaat Ethias twee gebouwen overhouden, in plaats van de huidige drie. Daarnaast zal Ethias met de vakbonden onderhandelen over andere maatregelen om te besparen op de personeelskosten. Daarbij zal het ook over de verloning gaan, luidt het in een persbericht van de verzekeraar. In het kader van het ondernemingsplan plant Ethias ook de uitgifte van een achtergestelde obligatielening op tien jaar, waarmee het 150 miljoen euro hoopt op te halen. Het economisch kapitaal werd ook al versterkt door het wegwerken van de helft van de First-rekeningen eerder dit jaar. Het ondernemingsplan was nodig om te kunnen beantwoorden aan de toekomstige regels voor verzekeraars (Solvency II). Het werd vrijdag ook overgemaakt aan de Nationale Bank, dat het plan moet goedkeuren. "We hopen op een snelle reactie van de Nationale Bank", aldus Ketelslegers, die eraan toevoegt dat er de voorbije weken al meermaals onderling contact was. (Belga/BO)