Verzekeraar Ethias wil zijn klanten aandeelhouder laten worden in ruil voor coöperatief kapitaal. Dat melden De Tijd en L'Echo vrijdag. Er werd al een coöperatieve vennootschap EthiasCo opgericht.

Ondanks het Arco-debacle - als gevolg van de problemen met Dexia - heeft het coöperatieve gedachtegoed blijkbaar de wind in de zeilen. New B heeft plannen voor een nieuwe bank, die op heel wat belangstelling kon rekenen, en ook Argenta en Crelan klopten de voorbije jaren met succes aan bij hun klanten.

Het project van Ethias zit op dit moment nog in de bouwfase. Het is immers nog wachten op de nodige goedkeuringen, onder meer van de toezichthouders.

Begin 2014 zou EthiasCo kunnen starten. Grote partijen zouden dan voor 50.000 euro kunnen intekenen op aandelen, particulieren voor 1.000 euro.

Ethias maakt deel uit van de holding Vitrufin, die wordt gecontroleerd door de overheid. De federale staat, Vlaanderen en Wallonië bezitten een kwart plus één aandeel van Vitrufin.

Oud-politicus Steve Stevaert zou als voorzitter van de belangrijkste partij in EthiasCo, Ethias Gemeen Recht, ook voorzitter worden van de coöperatieve vennootschap. (Belga/BO)

Verzekeraar Ethias wil zijn klanten aandeelhouder laten worden in ruil voor coöperatief kapitaal. Dat melden De Tijd en L'Echo vrijdag. Er werd al een coöperatieve vennootschap EthiasCo opgericht.Ondanks het Arco-debacle - als gevolg van de problemen met Dexia - heeft het coöperatieve gedachtegoed blijkbaar de wind in de zeilen. New B heeft plannen voor een nieuwe bank, die op heel wat belangstelling kon rekenen, en ook Argenta en Crelan klopten de voorbije jaren met succes aan bij hun klanten. Het project van Ethias zit op dit moment nog in de bouwfase. Het is immers nog wachten op de nodige goedkeuringen, onder meer van de toezichthouders. Begin 2014 zou EthiasCo kunnen starten. Grote partijen zouden dan voor 50.000 euro kunnen intekenen op aandelen, particulieren voor 1.000 euro.Ethias maakt deel uit van de holding Vitrufin, die wordt gecontroleerd door de overheid. De federale staat, Vlaanderen en Wallonië bezitten een kwart plus één aandeel van Vitrufin.Oud-politicus Steve Stevaert zou als voorzitter van de belangrijkste partij in EthiasCo, Ethias Gemeen Recht, ook voorzitter worden van de coöperatieve vennootschap. (Belga/BO)