Het farmaceutische bedrijf Pfizer heeft de Limburgse transport- en logistieke groep H.Essers gekozen als strategische partner om de logistieke exportactiviteiten te centraliseren. Dit houdt in dat Essers nu ook de verdeling van de Pfizer-producten zal verzorgen in Afrika, het Midden-Oosten en de GOS-landen.

Groep Essers investeert daarom 3 miljoen euro in de bouw van een nieuw distributiecentrum in Genk. Het gaat om een magazijn van 10.000 vierkante meter, goed voor de stockage van 10.000 palletten. Het gebouw moet beantwoorden aan de strenge omgevings- en beveiligingsnormen die de farmaceutische sector oplegt. Zo zullen er 3 verschillende temperatuurszones in ondergebracht worden, elk geschikt voor de opslag van specifieke farmaceutische goederen. Er is een investering van 3 miljoen euro mee gemoeid.

H.Essers gaat het nieuwe distributiecentrum dit jaar al in gebruik nemen. De opdracht past in de ambitie van het Limburgse familiebedrijf om verder te groeien als dienstverlener van de farmaceutische en gezondheidssector. De groep beschikt vandaag over 700.000 m& magazijnoppervlakte, telt 2200 medewerkers en realiseert een omzet van 310 miljoen euro.(Belga)

Het farmaceutische bedrijf Pfizer heeft de Limburgse transport- en logistieke groep H.Essers gekozen als strategische partner om de logistieke exportactiviteiten te centraliseren. Dit houdt in dat Essers nu ook de verdeling van de Pfizer-producten zal verzorgen in Afrika, het Midden-Oosten en de GOS-landen. Groep Essers investeert daarom 3 miljoen euro in de bouw van een nieuw distributiecentrum in Genk. Het gaat om een magazijn van 10.000 vierkante meter, goed voor de stockage van 10.000 palletten. Het gebouw moet beantwoorden aan de strenge omgevings- en beveiligingsnormen die de farmaceutische sector oplegt. Zo zullen er 3 verschillende temperatuurszones in ondergebracht worden, elk geschikt voor de opslag van specifieke farmaceutische goederen. Er is een investering van 3 miljoen euro mee gemoeid. H.Essers gaat het nieuwe distributiecentrum dit jaar al in gebruik nemen. De opdracht past in de ambitie van het Limburgse familiebedrijf om verder te groeien als dienstverlener van de farmaceutische en gezondheidssector. De groep beschikt vandaag over 700.000 m& magazijnoppervlakte, telt 2200 medewerkers en realiseert een omzet van 310 miljoen euro.(Belga)