UCB spreekt van een positief resultaat. "De positieve gegevens van de meest recente fase 3-studie tonen een duidelijke en klinisch relevante vermindering van aanvallen bij overwegend therapieresistente patiënten", klinkt het.

UCB plant nu om 'begin volgend jaar' een aanvraag in te dienen bij de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA en het Europese geneesmiddelenagentschap EMA om brivaracetam op de markt te brengen als "aanvullende behandeling (dus in combinatie met andere medicijnen, nvdr) voor volwassen epilepsiepatiënten met partieel beginnende aanvallen'. Fase 3 is de laatste fase in het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. UCB heeft reeds de epilepsiemedicijnen Vimpat en Keppra op de markt. (Belga/BO)

UCB spreekt van een positief resultaat. "De positieve gegevens van de meest recente fase 3-studie tonen een duidelijke en klinisch relevante vermindering van aanvallen bij overwegend therapieresistente patiënten", klinkt het. UCB plant nu om 'begin volgend jaar' een aanvraag in te dienen bij de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA en het Europese geneesmiddelenagentschap EMA om brivaracetam op de markt te brengen als "aanvullende behandeling (dus in combinatie met andere medicijnen, nvdr) voor volwassen epilepsiepatiënten met partieel beginnende aanvallen'. Fase 3 is de laatste fase in het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. UCB heeft reeds de epilepsiemedicijnen Vimpat en Keppra op de markt. (Belga/BO)