De marktwaarde van Innogy, waaronder ook het Nederlandse Essent valt en de Belgische energieleverancier Essent.be, zou circa 18,6 miljard euro bedragen. RWE bezit nog ongeveer 77 procent van Innogy, dat een notering heeft in Frankfurt en Luxemburg. De divisie werd losgekoppeld van het conventionele energiebedrijf van RWE, dat elektriciteit en warmte opwekt met fossiele brandstoffen en kernenergie.

Volgens de bronnen praat Engie momenteel met adviseurs over een overname van Innogy en is nog geen definitief besluit genomen of er een bod uitgebracht wordt. De Franse overheid heeft een belang van 29 procent in Engie, het moederbedrijf van het Belgische energiebedrijf Engie Electrabel.

De marktwaarde van Innogy, waaronder ook het Nederlandse Essent valt en de Belgische energieleverancier Essent.be, zou circa 18,6 miljard euro bedragen. RWE bezit nog ongeveer 77 procent van Innogy, dat een notering heeft in Frankfurt en Luxemburg. De divisie werd losgekoppeld van het conventionele energiebedrijf van RWE, dat elektriciteit en warmte opwekt met fossiele brandstoffen en kernenergie. Volgens de bronnen praat Engie momenteel met adviseurs over een overname van Innogy en is nog geen definitief besluit genomen of er een bod uitgebracht wordt. De Franse overheid heeft een belang van 29 procent in Engie, het moederbedrijf van het Belgische energiebedrijf Engie Electrabel.